29. juuni 1997 kell 22:00

Kinoreklaami hind pole lõplikult kujunenud

Kino Sõprust haldava BDG Meelelahutuse ASi turundusjuhi Katrin Potteri sõnul tõuseb kinoreklaami hind Eestis kindlasti sügisel. Kinoreklaam on Soomes kolm korda ja Lätis kolmandiku võrra kallim, lisas ta.

Kosmost haldava ASi MPDE reklaamijuht Helelin Tammsaar lausus, et klientide suurema huvi korral pole nad reklaami sekundihinda tõstnud, vaid suurendanud klippide arvu.

Kinomaja Tallinnas ja Ekraani Tartus haldava OÜ Filmimax reklaamijuht Piret Lehiste ütles, et sekundihind sõltub klipi pikkusest ja on Tartus odavam kui Tallinnas. Ta lisas, et kinodes reklaamiaja müüjad pole omavahel hindasid kooskõlastanud, mistõttu reklaami hinnad kinodes erinevad.

BDG Meelelahutuse ASi juhatuse esimees Peeter Rebane ütles, et kinoreklaami maht on suurenev ja võiks olla kuni kümme minutit seansi eel. Praegu on Sõpruses reklaamimaht viis minutit seansi jooksul, millest kolmandik on kaubareklaam.

«Mujal maailmas näidatakse reklaami isegi pool tundi enne seanssi, kuna efekt suurel ekraanil on hoopis teine kui televisioonis,» rääkis Rebane.

Helelin Tammsaare sõnul pole reklaamimahtu Kosmoses piiratud ning see võib ulatuda kuni 15 minutini ühe seansi kohta, kusjuures pooled on tootereklaamid.

Kino Sõprus tegevdirektor Ene Kask lausus, et praegu viib BDG Meelelahutuse AS läbi küsitlust, selgitamaks vaatajate suhtumist seansieelsesse reklaami. Ta lisas, et juhul kui kommertsreklaami kasv vähendab vaatajate arvu, peab selle mahtu piirama.

«Nii palju, kui oleme suutnud välja lugeda, pole inimesed kommertsreklaamist sugugi huvitatud,» ütles Kask. Tema sõnutsi oleks vaatajale vastuvõetav reklaamimaht umbes viis minutit seansi eel.

Tammsaare ütlusel pole Kosmos statistilist uurimust publiku seas teinud. Seda on väga raske teha, sest igal filmil on oma publik, lisas ta.

Hetkel kuum