• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Büroo valgustus olgu läbi mõeldud

  Büroovalgustuse puhul kehtib sama soovituslik reegel, mis muu ruumi valgustite osas: mida rohkem erinevaid variante, seda parem ja huvitavam. Kui läbi on mõeldud üld-, töö- ja efektvalgus, siis võib rääkida ideaalsest valguslahendusest.
  Et ideaalne valguslahendus kipub kulukaks minema, võiks efektsemalt valgustada mõned ruumid, näiteks sekretäri töökoha ja nõupidamisruumi. Sinna võiks valgusteid valida hoolikamalt ja lasta fantaasial vabamalt lennata.
  Nõupidamisruumis, kus ei tegelda kogu aeg paberitööga, võiks olla mahedam valgus. Hea, kui laevalgust on võimalik reguleerida kas reostaadiga või valgusteid grupeerides. Laua kohal olev halogeenlamp ei ole parim võimalus nõupidamisruumi valgustamiseks.
  - Firma imagot aitavad rõhutada valgusti toonid, kuplid, valgusvoo suund. Konservatiivne firma võiks valida traditsioonilise materjali ja disainiga valgustid. Kaasaegne büroo saab arvestada enam moesuundi.
  - Arvutiga töökoht tahab hajutatud ja üldist valgust. Töökohale suunatud valgus, mis on hea kirjatöö korral, ei ole sobiv arvutitöökoha puhul.
  - Head on valgustid, mis suunavad suurema osa valgusvihust üles, väiksema osa aga alla, nii et tekib kaudne valgustatus.
  - Huvitavamaks saab interjööri teha suunatud valgusvihkudega. Sel juhul tuleb vaadata, mida valgusvihk valgustab. Intensiivse valgusvihu korral peab ehitaja töö olema ideaalne.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Ülekaalukalt poolt: Soome hääletas NATOga liitumist
Soome Eduskunta hääletas täna NATO liikmeks saamise küsimust, otsus tehti häältega 188–8 NATO poolt.
Soome Eduskunta hääletas täna NATO liikmeks saamise küsimust, otsus tehti häältega 188–8 NATO poolt.
Ühe esimese Lääne brändina Venemaal alustanud McDonald’s lahkub
Pärast laiaulatuslikku sõjalist sissetungi Ukrainasse pani McDonald's oma Venemaa tegevuse pausile, kuid otsustas nüüd sealselt turult lahkuda ja oma ärid mõnele kohalikule ettevõtjale maha müüa.
Pärast laiaulatuslikku sõjalist sissetungi Ukrainasse pani McDonald's oma Venemaa tegevuse pausile, kuid otsustas nüüd sealselt turult lahkuda ja oma ärid mõnele kohalikule ettevõtjale maha müüa.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.