• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Büroo valgustus olgu läbi mõeldud

  Büroovalgustuse puhul kehtib sama soovituslik reegel, mis muu ruumi valgustite osas: mida rohkem erinevaid variante, seda parem ja huvitavam. Kui läbi on mõeldud üld-, töö- ja efektvalgus, siis võib rääkida ideaalsest valguslahendusest.
  Et ideaalne valguslahendus kipub kulukaks minema, võiks efektsemalt valgustada mõned ruumid, näiteks sekretäri töökoha ja nõupidamisruumi. Sinna võiks valgusteid valida hoolikamalt ja lasta fantaasial vabamalt lennata.
  Nõupidamisruumis, kus ei tegelda kogu aeg paberitööga, võiks olla mahedam valgus. Hea, kui laevalgust on võimalik reguleerida kas reostaadiga või valgusteid grupeerides. Laua kohal olev halogeenlamp ei ole parim võimalus nõupidamisruumi valgustamiseks.
  - Firma imagot aitavad rõhutada valgusti toonid, kuplid, valgusvoo suund. Konservatiivne firma võiks valida traditsioonilise materjali ja disainiga valgustid. Kaasaegne büroo saab arvestada enam moesuundi.
  - Arvutiga töökoht tahab hajutatud ja üldist valgust. Töökohale suunatud valgus, mis on hea kirjatöö korral, ei ole sobiv arvutitöökoha puhul.
  - Head on valgustid, mis suunavad suurema osa valgusvihust üles, väiksema osa aga alla, nii et tekib kaudne valgustatus.
  - Huvitavamaks saab interjööri teha suunatud valgusvihkudega. Sel juhul tuleb vaadata, mida valgusvihk valgustab. Intensiivse valgusvihu korral peab ehitaja töö olema ideaalne.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Kaup24 ja Hansapost saavad uue tegevjuhi