• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sakslased nõrga margaga rahul

  Juba neljapäeva õhtul alanud dollari nõrgenemine Saksa marga vastu jätkus reede hommikul Kaug-Ida turgudel, kus «roheline» ka jeeni vastu alla 116 piiri langes pärast seda, kui Jaapani majanduse planeerimise agentuur avaldas majanduse taastumist näitava aruande. Nõrgenes ka Saksa mark, mida Saksa tippametnike ülesrääkimise katsed kuidagi elustada ei suuda. Sõnade taga tegude puudumine võib tähendada aga hoopiski sakslaste rahulolu olukorraga.
  Hommikustel Euroopa turgudel oli dollar stabiilne kuni nõrk, püsides ülalpool 1,79 marga piiri, kuid kantsler Kohli kommentaar, mille kohaselt ajutised valuutakõikumised on tähtsusetud, panid ta tõusma 1,8 lähedale. New Yorgis käis dollar küll korraks tasemel 1,8005, kuid teade USA suurenenud väliskaubanduse defitsiidist, langev aktsiaturg ning mõningane kasumivõtt viisid dollari alla 1,7925-ni. Ka jeeni vastu dollar algul tugevnes, langes aga hiljem 115,60-le. Siiski usutakse dollari uut tugevnemist lähiajal.
  Rootsi krooni oodatud tugevnemine marga vastu jäi reedel napiks. Kauplemine oli tagasihoidlik ning kroon sulgus Stockholmis hinna juures 4,3445 krooni margale e 1,84 EEKi tasemel. Ka Soome mark tugevnes vaid pisut, jäädes 2,995 tasemele.
  Dow Jonesi tööstusindeks lõpetas 8000-punkti-nädala hoopiski väikese miinusega, langedes reedeses üliaktiivse kauplemisega kasumivõtus 130 punkti 7890-ni. Suurimateks kaotajateks olid tehnoloogiaaktsiad eesotsas Microsoftiga, mille viimase kvartali tulemused olid head, ent jäid alla turu veel suurematele ootustele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.