• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sakslased nõrga margaga rahul

  Juba neljapäeva õhtul alanud dollari nõrgenemine Saksa marga vastu jätkus reede hommikul Kaug-Ida turgudel, kus «roheline» ka jeeni vastu alla 116 piiri langes pärast seda, kui Jaapani majanduse planeerimise agentuur avaldas majanduse taastumist näitava aruande. Nõrgenes ka Saksa mark, mida Saksa tippametnike ülesrääkimise katsed kuidagi elustada ei suuda. Sõnade taga tegude puudumine võib tähendada aga hoopiski sakslaste rahulolu olukorraga.
  Hommikustel Euroopa turgudel oli dollar stabiilne kuni nõrk, püsides ülalpool 1,79 marga piiri, kuid kantsler Kohli kommentaar, mille kohaselt ajutised valuutakõikumised on tähtsusetud, panid ta tõusma 1,8 lähedale. New Yorgis käis dollar küll korraks tasemel 1,8005, kuid teade USA suurenenud väliskaubanduse defitsiidist, langev aktsiaturg ning mõningane kasumivõtt viisid dollari alla 1,7925-ni. Ka jeeni vastu dollar algul tugevnes, langes aga hiljem 115,60-le. Siiski usutakse dollari uut tugevnemist lähiajal.
  Rootsi krooni oodatud tugevnemine marga vastu jäi reedel napiks. Kauplemine oli tagasihoidlik ning kroon sulgus Stockholmis hinna juures 4,3445 krooni margale e 1,84 EEKi tasemel. Ka Soome mark tugevnes vaid pisut, jäädes 2,995 tasemele.
  Dow Jonesi tööstusindeks lõpetas 8000-punkti-nädala hoopiski väikese miinusega, langedes reedeses üliaktiivse kauplemisega kasumivõtus 130 punkti 7890-ni. Suurimateks kaotajateks olid tehnoloogiaaktsiad eesotsas Microsoftiga, mille viimase kvartali tulemused olid head, ent jäid alla turu veel suurematele ootustele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Irja Lutsari kogemus - kuidas juhtida, kui sulle soovitakse surma?
Teadusnõukoja endine juht Irja Lutsar rääkis intervjuus, kuidas juhtida, kui sinu otsustega ei olda nõus ja sulle soovitakse halba. Lutsar rääkis, mida ta täna teeks juhina teisiti ning mida Eesti ühiskonnana peaks hädasti pandeemia-aastate kogemusega tegema.
Teadusnõukoja endine juht Irja Lutsar rääkis intervjuus, kuidas juhtida, kui sinu otsustega ei olda nõus ja sulle soovitakse halba. Lutsar rääkis, mida ta täna teeks juhina teisiti ning mida Eesti ühiskonnana peaks hädasti pandeemia-aastate kogemusega tegema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.