22. juuli 1997 kell 22:00

Maapank tahab ühtset nägu

Tellija:- Maapank

Asukoht:- Tallinn Vana-Viru 14

Projekteerija:- Tõnis Tarbe arhitektuuribüroo

Sisekujundaja:- Kadri Tarbe (Tõnis Tarbe arhitektuuribüroo)

Ehitaja:- Deena

Leti teostus:- Raitmööbel

Objekti suurus:- 60 m²

Tööde kestus:- mai--juuli

- Algselt erinevate omanike käes olnud, nüüd Maapanga kontoritele otsustas panga juhtkond luua ühise näo. Viru tänava vastvalminud kontor pidanuks olema sümbioos erinevatest stiilidest ning saama Maapanga identiteedi aluseks.

Uues pangakontoris on Kadri Tarbe kujundatud ja Tartu firma Raitmööbel tehtud funktsionaalne lett, mis erineb ükskõik millise teise panga letist. «Raitmööbel teeb viimasel ajal väga head tööd,» on arhitekt Tõnis Tarbe mööblifirmaga rahul.

Kujundajate välja pakutud on ka panga värvilahendus, mis on soe, sõbralik ja soliidne, sümboliseerides metsa. «Maapank ei tohiks olla metalne ja kiiskav, sest see ei ole urbaniseerunud ärimehe pank,» avab Tõnis Tarbe kujunduslikke põhimõtteid.

Maapangas peaks kajastatud olema eestlastele omased väärtushinnangud -- näiteks väärispuidu kaudu. Metallpinnad ei tohiks olla külmad, vaid pronksist.

«Kahju, et kontor pole detailideni läinud, nagu meie soovisime,» ei tunne Tõnis Tarbe tulemuse üle uhkust. Tema sõnul ei teinud Maapank endale selgeks, mida nõuab üks pangakontor, samuti oli vääralt koostatud prognoositud eelarve. Objektil ei toimunud projekti juhtimist, mis takistas terviklikkuse teket.

Ka ei ole arhitekt rahul ehitustööde kvaliteediga. «Niimoodi ei plaadita,» on Tõnis Tarbe nördinud. «Negatiivne üllatus Deenalt.»

Maapanga juhatuse liikme Margus Talsi sõnul on praegu vara öelda, kuidas pank tulemusega rahul on -- seda näitab klientuuri kujunemine.

«Esialgne hinnang jääb hea ja rahuldava vahepeale,» arvab Talsi.

Hetkel kuum