• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maapank tahab ühtset nägu

  Tellija:- Maapank
  Asukoht:- Tallinn Vana-Viru 14
  Projekteerija:- Tõnis Tarbe arhitektuuribüroo
  Sisekujundaja:- Kadri Tarbe (Tõnis Tarbe arhitektuuribüroo)
  Ehitaja:- Deena
  Leti teostus:- Raitmööbel
  Objekti suurus:- 60 m²
  Tööde kestus:- mai--juuli
  - Algselt erinevate omanike käes olnud, nüüd Maapanga kontoritele otsustas panga juhtkond luua ühise näo. Viru tänava vastvalminud kontor pidanuks olema sümbioos erinevatest stiilidest ning saama Maapanga identiteedi aluseks.
  Uues pangakontoris on Kadri Tarbe kujundatud ja Tartu firma Raitmööbel tehtud funktsionaalne lett, mis erineb ükskõik millise teise panga letist. «Raitmööbel teeb viimasel ajal väga head tööd,» on arhitekt Tõnis Tarbe mööblifirmaga rahul.
  Kujundajate välja pakutud on ka panga värvilahendus, mis on soe, sõbralik ja soliidne, sümboliseerides metsa. «Maapank ei tohiks olla metalne ja kiiskav, sest see ei ole urbaniseerunud ärimehe pank,» avab Tõnis Tarbe kujunduslikke põhimõtteid.
  Maapangas peaks kajastatud olema eestlastele omased väärtushinnangud -- näiteks väärispuidu kaudu. Metallpinnad ei tohiks olla külmad, vaid pronksist.
  «Kahju, et kontor pole detailideni läinud, nagu meie soovisime,» ei tunne Tõnis Tarbe tulemuse üle uhkust. Tema sõnul ei teinud Maapank endale selgeks, mida nõuab üks pangakontor, samuti oli vääralt koostatud prognoositud eelarve. Objektil ei toimunud projekti juhtimist, mis takistas terviklikkuse teket.
  Ka ei ole arhitekt rahul ehitustööde kvaliteediga. «Niimoodi ei plaadita,» on Tõnis Tarbe nördinud. «Negatiivne üllatus Deenalt.»
  Maapanga juhatuse liikme Margus Talsi sõnul on praegu vara öelda, kuidas pank tulemusega rahul on -- seda näitab klientuuri kujunemine.
  «Esialgne hinnang jääb hea ja rahuldava vahepeale,» arvab Talsi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: kõrge hinnatase jääb püsima ja vähendab ostujõudu
Viimase kahe aastaga on Eesti majandus saanud ja veel saamas löögi mitmelt majandusšokilt, mis on halvendanud majanduskasvu väljavaadet, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Viimase kahe aastaga on Eesti majandus saanud ja veel saamas löögi mitmelt majandusšokilt, mis on halvendanud majanduskasvu väljavaadet, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Strateegid: aktsiate langus ei lõppe enne Föderaalreservi sekkumist
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Kohvimasina arve kooskõlastanud asekantsler sai aparaadist teada lehte lugedes
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.