• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maapank tahab ühtset nägu

  Tellija:- Maapank
  Asukoht:- Tallinn Vana-Viru 14
  Projekteerija:- Tõnis Tarbe arhitektuuribüroo
  Sisekujundaja:- Kadri Tarbe (Tõnis Tarbe arhitektuuribüroo)
  Ehitaja:- Deena
  Leti teostus:- Raitmööbel
  Objekti suurus:- 60 m²
  Tööde kestus:- mai--juuli
  - Algselt erinevate omanike käes olnud, nüüd Maapanga kontoritele otsustas panga juhtkond luua ühise näo. Viru tänava vastvalminud kontor pidanuks olema sümbioos erinevatest stiilidest ning saama Maapanga identiteedi aluseks.
  Uues pangakontoris on Kadri Tarbe kujundatud ja Tartu firma Raitmööbel tehtud funktsionaalne lett, mis erineb ükskõik millise teise panga letist. «Raitmööbel teeb viimasel ajal väga head tööd,» on arhitekt Tõnis Tarbe mööblifirmaga rahul.
  Kujundajate välja pakutud on ka panga värvilahendus, mis on soe, sõbralik ja soliidne, sümboliseerides metsa. «Maapank ei tohiks olla metalne ja kiiskav, sest see ei ole urbaniseerunud ärimehe pank,» avab Tõnis Tarbe kujunduslikke põhimõtteid.
  Maapangas peaks kajastatud olema eestlastele omased väärtushinnangud -- näiteks väärispuidu kaudu. Metallpinnad ei tohiks olla külmad, vaid pronksist.
  «Kahju, et kontor pole detailideni läinud, nagu meie soovisime,» ei tunne Tõnis Tarbe tulemuse üle uhkust. Tema sõnul ei teinud Maapank endale selgeks, mida nõuab üks pangakontor, samuti oli vääralt koostatud prognoositud eelarve. Objektil ei toimunud projekti juhtimist, mis takistas terviklikkuse teket.
  Ka ei ole arhitekt rahul ehitustööde kvaliteediga. «Niimoodi ei plaadita,» on Tõnis Tarbe nördinud. «Negatiivne üllatus Deenalt.»
  Maapanga juhatuse liikme Margus Talsi sõnul on praegu vara öelda, kuidas pank tulemusega rahul on -- seda näitab klientuuri kujunemine.
  «Esialgne hinnang jääb hea ja rahuldava vahepeale,» arvab Talsi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kinnisvara areneb – tahaks ka sellest osa
Käes on uus nädal ja uus märkimisperiood. Eilsest on võimalik märkida endale Arco Vara osalust. Mina hetkel aktsionär pole, aga kuna Arco Vara tundub huvitav ettevõte, siis otsustasin analüüsida, kas on aeg seda muuta.
Käes on uus nädal ja uus märkimisperiood. Eilsest on võimalik märkida endale Arco Vara osalust. Mina hetkel aktsionär pole, aga kuna Arco Vara tundub huvitav ettevõte, siis otsustasin analüüsida, kas on aeg seda muuta.
Venipak avab Eestis kaks uut pakisorteerimise keskust
Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot, avada kaks uut pakkide sorteerimiskeskust Türil ja Viljandis.
Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot, avada kaks uut pakkide sorteerimiskeskust Türil ja Viljandis.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.