• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maksuamet tihendab koostööd politseiga

  Maksupettuste tõkestamise üksuse lõi maksuamet revisjoni ja kontrollitöö tõhustamiseks. Aivar Sõerd märkis, et see hakkab korraldama konkreetseid aktsioone ja teeb seda koos majanduspolitsei ja uurimisbüroode parimate spetsialistidega.
  Peatähelepanu on Sõerdi sõnul maksupettustega seotud kriminaalasjade algatamisel ja menetlemisel. Maksuamet ise ei tohi kriminaalasja algatada ja tal ei ole ka uurimisasutuse õigusi.
  «Kriminaalasjade menetlemine väljub maksuameti pädevusest ja majanduspolitsei ei vii neid uurimisi tihti lõpule,» selgitas Sõerd. «Kahjuks oleks põhjust kriminaalasju algatada palju rohkem, kui on tehtud.» Seni on suurem osa maksuvaidlusi kohtusse jõudnud tsiviilasjana.
  Eelmisel suvel valitsuse moodustatud ametkondadevaheline maksupettuste tõkestamise komisjon tegutseb samuti edasi, kuid see on mõeldud ametkondadevahelise töö koordineerimiseks. Komisjon on keskendunud eelkõige käibemaksupettuste ennetamisele.
  Käibemaksupettuste kohta lausus Sõerd, et loomulikult need jätkuvad, ehkki maksuameti sellealased ettevõtmised on andnud tulemusi. Eelmise aasta suvel määrati käibemaksu erirevisjonidega juurde ligi 30 miljonit krooni käibemaksu.
  «Oleme aastaga hulgaliselt kogemusi omandanud. Kohalikele maksuametitele on välja töötatud spetsiaalsed juhendid. Seda tööd koordineeritakse üle Eesti ja maksuameti käsutuses on teiste hulgas ka nn must nimekiri maksuprobleemidega ettevõtetest,» rääkis Sõerd.
  Maksuameti peadirektor Kalev Järvelill teatas eelmisel nädalal, et nüüd asub maksumaksjate must nimekiri elektroonilisel kujul arvutis ja on kiiresti kättesaadav kõikidele maksuametitele. «Eelkõige on must nimekiri seotud käibemaksu erirevisjoniga,» täpsustas Järvelill.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.