• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Õhk täis elektrit

  Vahepeal vaibunud kired Narva elektrijaamade erastamise ümber on taas lõkkele löömas. Reedel saatis NRG Energy Euroopa tegevdirektor puhkusel olevale majandusministrile kirja, milles ministril soovitatakse mitte heaks kiita energeetikanõukogu otsust. See on Ameerika poole esimene tõsisem surveavaldus vastukaaluks akadeemikutest ja professoritest koosneva nõukogu äri materdavale otsusele.
  Browni kirjast ei loe välja, kas üldse ja millises ulatuses on ameerika investor valmis äriplaani muutma. See põhimõtteline küsimus peaks vastuse saama parimal juhul selle nädala lõpul. Seda muidugi siis, kui äriplaani koostanud töörühm suudab puhkuste ajale vaatamata täies koosseisus kokku saada ja jõuda majandusministrile koostatavas kommentaaris ühisele arvamusele.
  Põhimõtteliselt on valitsusel kolm lahendust: 1) soostuda olemasoleva äriplaaniga ning aasta pärast kirjutatakse alla ühisettevõtte moodustamise viimasele dokumendile -- aktsionäride lepingule, 2) pidada vajalikuks enne äriplaani heakskiitmist viia sellesse sisse parandused, 3) lükata äriplaan kui mittesobiv kõrvale ning valida elektrijaamade avaliku enampakkumise tee.
  Välistada ei või siiski ka neljandat varianti: äriplaani mitte heaks kiita, pista pea jaanalinnu kombel liiva alla ning jätta kõik nii nagu on. Eesti Energia funktsioneerib rahuldavalt, annab riigile kasumit, seega pole midagi vaja muuta. Neid, kes nii mõtlevad, on, ja mitte sugugi üksikuid.
  Seni on Leimann näidanud üles otsustavust osa Eesti energeetikast siiski erastada. Otsustavust täis oli majandusminister ka siis, kui asus aasta alguses koos ministrite Raivo Vare ja Mart Opmanniga ministeeriume ja valdu koomale tõmbama. Tahaks loota, et see võrdlus paika ei pea.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: stopp välistööjõuga skeemitamisele!
Eesti ettevõtted peaksid naabrite eeskujul asuma värvatud tööjõu hankimise läbipaistvust ja korrasolekut kontrollima, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendiettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
Eesti ettevõtted peaksid naabrite eeskujul asuma värvatud tööjõu hankimise läbipaistvust ja korrasolekut kontrollima, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendiettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
Muusikaturu valitseja tuli Amsterdamis börsile
Prantsuse firmast Vivendi eraldatud Universal Music Group debüteeris täna edukalt Amsterdami Euronexti börsil.
Prantsuse firmast Vivendi eraldatud Universal Music Group debüteeris täna edukalt Amsterdami Euronexti börsil.
Jah või Ei: ettevõtte RIA.com Marketplaces 15 küsimusega kõiki valdkondi hõlmav test
Mida sa tead e-residentsusest? Aga automüügist ja kinnisvarast? Ja investeerimisest? Vasta 15-le Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces küsimusele ja saa teada, milles oma teadmisi täiendada!
Mida sa tead e-residentsusest? Aga automüügist ja kinnisvarast? Ja investeerimisest? Vasta 15-le Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces küsimusele ja saa teada, milles oma teadmisi täiendada!
Põhjamaade suurim pank julgustab töötajaid katsetama ja arenema
95 protsenti meestest ja 93 protsenti naistest hindas oma arenguvõimalusi Nordeas kõrgeks, rääkis "Minu karjääri" saates Nordea Eesti värbaja Eha Täht. Saates räägime, millised töötajate arenguvõimalused Nordeas on, ning kuuleme kahte kogemuslugu.
95 protsenti meestest ja 93 protsenti naistest hindas oma arenguvõimalusi Nordeas kõrgeks, rääkis "Minu karjääri" saates Nordea Eesti värbaja Eha Täht. Saates räägime, millised töötajate arenguvõimalused Nordeas on, ning kuuleme kahte kogemuslugu.