19. august 1997 kell 22:00

Teated radaritorni valmimisest on liialdatud

Asukoht:- Tallinn

Tellija:- lennuliikluse teeninduskeskus

Peatöövõtjad:- FCM ja Merko Ehitus

Alltöövõtjad:- Aspin, Terg

Ehituse algus:- juuni 1997

Ehituse maksumus:- 4,8 mln krooni

- Möödunud nädalal teatas ehitusfirma FCM, et koos Merko Ehitusega on üle antud ühiselt valminud Tallinna lennujuhtimiskeskuse radaritorn. Tegelikkuses pole nii kaugele veel jõutud.

«Ütleme ausalt, kõik ei ole päris nii läinud, nagu nad reklaamisid. Praegu on ehitus veel vastu võtmata,» lausub lennuliikluse teeninduskeskuse direktor Jaan Tamm. Tema sõnul saadakse aru, et vahel võib üht-teist juhtuda. Peamine, et objekt valmib ajaks, millal Suurbritannia firma Cossor hakkab radareid installeerima. Cossori esindajad on käinud kohal, teinud kontrollmõõtmised ja esitanud selged ettepanekud, mis tuleb konditsiooni viia.

FCMi ehitusdirektor Hillar Joone tunnistab, et radariraami on vaja ümber paigaldada. Ülejäänud lõpetamata tööd on aga pisiasjad, mida juhtub igal ehitusel. Üldehitustööde lõpetamisega pole Joone väitel probleeme olnud. FCMi ja Merko Ehituse koostöös tehtud pakkumuses tegeles üldehitusega (torn ja juuresolev hoone) Merko Ehitus. Ülejäänud tööd olid FCMi teha.

Radaritorn on liugraketisega raudbetoontorn. Juuresolev maja pandi paari päevaga kokku Betoonelemendis tehtud detailidest.

Lennuliikluse teeninduskeskuse ehitusosakonna juhataja Sirje Lundre sõnul ei saa olla kindel, et esialgu 8. augustil valmima pidanud radaritorn saab valmis järgmisel nädalal. Mingit kokkulepet selleks ei ole.

Hetkel kuum