• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Teated radaritorni valmimisest on liialdatud

  Asukoht:- Tallinn
  Tellija:- lennuliikluse teeninduskeskus
  Peatöövõtjad:- FCM ja Merko Ehitus
  Alltöövõtjad:- Aspin, Terg
  Ehituse algus:- juuni 1997
  Ehituse maksumus:- 4,8 mln krooni
  - Möödunud nädalal teatas ehitusfirma FCM, et koos Merko Ehitusega on üle antud ühiselt valminud Tallinna lennujuhtimiskeskuse radaritorn. Tegelikkuses pole nii kaugele veel jõutud.
  «Ütleme ausalt, kõik ei ole päris nii läinud, nagu nad reklaamisid. Praegu on ehitus veel vastu võtmata,» lausub lennuliikluse teeninduskeskuse direktor Jaan Tamm. Tema sõnul saadakse aru, et vahel võib üht-teist juhtuda. Peamine, et objekt valmib ajaks, millal Suurbritannia firma Cossor hakkab radareid installeerima. Cossori esindajad on käinud kohal, teinud kontrollmõõtmised ja esitanud selged ettepanekud, mis tuleb konditsiooni viia.
  FCMi ehitusdirektor Hillar Joone tunnistab, et radariraami on vaja ümber paigaldada. Ülejäänud lõpetamata tööd on aga pisiasjad, mida juhtub igal ehitusel. Üldehitustööde lõpetamisega pole Joone väitel probleeme olnud. FCMi ja Merko Ehituse koostöös tehtud pakkumuses tegeles üldehitusega (torn ja juuresolev hoone) Merko Ehitus. Ülejäänud tööd olid FCMi teha.
  Radaritorn on liugraketisega raudbetoontorn. Juuresolev maja pandi paari päevaga kokku Betoonelemendis tehtud detailidest.
  Lennuliikluse teeninduskeskuse ehitusosakonna juhataja Sirje Lundre sõnul ei saa olla kindel, et esialgu 8. augustil valmima pidanud radaritorn saab valmis järgmisel nädalal. Mingit kokkulepet selleks ei ole.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.