• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Teated radaritorni valmimisest on liialdatud

  Asukoht:- Tallinn
  Tellija:- lennuliikluse teeninduskeskus
  Peatöövõtjad:- FCM ja Merko Ehitus
  Alltöövõtjad:- Aspin, Terg
  Ehituse algus:- juuni 1997
  Ehituse maksumus:- 4,8 mln krooni
  - Möödunud nädalal teatas ehitusfirma FCM, et koos Merko Ehitusega on üle antud ühiselt valminud Tallinna lennujuhtimiskeskuse radaritorn. Tegelikkuses pole nii kaugele veel jõutud.
  «Ütleme ausalt, kõik ei ole päris nii läinud, nagu nad reklaamisid. Praegu on ehitus veel vastu võtmata,» lausub lennuliikluse teeninduskeskuse direktor Jaan Tamm. Tema sõnul saadakse aru, et vahel võib üht-teist juhtuda. Peamine, et objekt valmib ajaks, millal Suurbritannia firma Cossor hakkab radareid installeerima. Cossori esindajad on käinud kohal, teinud kontrollmõõtmised ja esitanud selged ettepanekud, mis tuleb konditsiooni viia.
  FCMi ehitusdirektor Hillar Joone tunnistab, et radariraami on vaja ümber paigaldada. Ülejäänud lõpetamata tööd on aga pisiasjad, mida juhtub igal ehitusel. Üldehitustööde lõpetamisega pole Joone väitel probleeme olnud. FCMi ja Merko Ehituse koostöös tehtud pakkumuses tegeles üldehitusega (torn ja juuresolev hoone) Merko Ehitus. Ülejäänud tööd olid FCMi teha.
  Radaritorn on liugraketisega raudbetoontorn. Juuresolev maja pandi paari päevaga kokku Betoonelemendis tehtud detailidest.
  Lennuliikluse teeninduskeskuse ehitusosakonna juhataja Sirje Lundre sõnul ei saa olla kindel, et esialgu 8. augustil valmima pidanud radaritorn saab valmis järgmisel nädalal. Mingit kokkulepet selleks ei ole.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Me ei tohi harjuda heade juhtidega
Peaksime ootama ja nõudma head juhtimist, kuid ei tohi sellega ära harjuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Siis me ei märkaks ega hindaks häid juhte vääriliselt.
Peaksime ootama ja nõudma head juhtimist, kuid ei tohi sellega ära harjuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Siis me ei märkaks ega hindaks häid juhte vääriliselt.
USA aktsiaturud jätkasid langust
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
Me ei tohi harjuda heade juhtidega
Peaksime ootama ja nõudma head juhtimist, kuid ei tohi sellega ära harjuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Siis me ei märkaks ega hindaks häid juhte vääriliselt.
Peaksime ootama ja nõudma head juhtimist, kuid ei tohi sellega ära harjuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Siis me ei märkaks ega hindaks häid juhte vääriliselt.
Tootjahinnad on aastaga tõusnud kolmandiku võrra
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Kodulaenude intressid langesid, Euroopa keskmiseni pikk tee minna
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.