26. august 1997 kell 22:00

Insider-lood said taas uue järje

Teisipäev kuulutas taas kohaliku tähtsusega pangasõja algust, kui mitmed Ühispangaga seotud firmad uue kasumiprognoosi avaldamise eel usinalt ostma asusid, lüües hinna 140 kroonile. Kõik toimus suhteliselt avalikult ja äratas piisavalt tähelepanu. Ühispankurite tavapärane nürimeelne enesekindlus ei meeldinud muidugi väärtpaberiinspektsioonile ega ka kolleegidele. Järge tigedatele kommentaaridele saame üsna varsti.

Ülejäänud pangad muutusid üpris vähe, ehkki Hoiupank tegi mitme suurtehingu toel hiigelkäibe 128,6 miljonit.

Väljaspool pangasektorit toimus taas agar kauplemine, käibed olid suured ning kuigi mõned üleeilsed tõusjad, nagu Baltika ja Viru Rand, langesid, oli tõusjaid enam. Suurima tõusu, 11,1%, tegi Leks, talle järgnesid Klementi, Merko ja Norma.

Vabaturulgi tõusid aktsiad tugevalt, neist enim (9,7%) Estiko, mis on ilmselt oma põhja kätte saanud. Üle miljonilise käibega väärtpabereid oli aga koguni viis!

Hetkel kuum