• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turg kõigub Worksi ja Windows NT kasuks

  Tarkvaramüügi suvises edetabelis on esimest korda esikohale murdnud Works, tõrjudes ainuvalitseja Windows 95 teisele kohale. Suuri järeldusi sellest aga teha ei saa. Eesti turg on nii väike, et kui üks suurem arvutitootja annab oma arvutitele mõne tarkvarapaketi OEM-litsentsiga kaasa, siis ongi see toode tabeli eesotsas või vähemalt esikolmikus.
  Nii juhtus suvel ka Worksiga. Microlink annab ta ostjale iga arvutiga, olgu seal peal siis W95 või Windows NT.
  NTd aga müüdi suvel pisut rohkem, Microsoft tahab teda upitada oma tooteks nr. 1. Visa propagandatöö aga konservatiivsete eestlaste juures suurt edu veel ei näita -- sama visalt kõigub NT esiviisiku alumises servas ja ei taha tõusta. Aga ta tõuseb, kinnitavad Microsofti müüjad prohvetlikult ja lubavad talle pikka iga, Windows 95st igaks juhuks veel vaikides.
  F-Proti edu kasvas suvega samuti. Pole ka ime -- firmade arvutiinimesed olid ära puhkusel, tundmatu päritoluga flopid liikusid ringi vabamalt ja viirused tundsid end hästi ja tööle tulnud arvutikasutajad leidsid oma arvutitest uusi «putukaid». Kolmas koht tuntud kontoritarkvara seas on igal juhul tubli saavutus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.