26. august 1997 kell 22:00

Turg kõigub Worksi ja Windows NT kasuks

Tarkvaramüügi suvises edetabelis on esimest korda esikohale murdnud Works, tõrjudes ainuvalitseja Windows 95 teisele kohale. Suuri järeldusi sellest aga teha ei saa. Eesti turg on nii väike, et kui üks suurem arvutitootja annab oma arvutitele mõne tarkvarapaketi OEM-litsentsiga kaasa, siis ongi see toode tabeli eesotsas või vähemalt esikolmikus.

Nii juhtus suvel ka Worksiga. Microlink annab ta ostjale iga arvutiga, olgu seal peal siis W95 või Windows NT.

NTd aga müüdi suvel pisut rohkem, Microsoft tahab teda upitada oma tooteks nr. 1. Visa propagandatöö aga konservatiivsete eestlaste juures suurt edu veel ei näita -- sama visalt kõigub NT esiviisiku alumises servas ja ei taha tõusta. Aga ta tõuseb, kinnitavad Microsofti müüjad prohvetlikult ja lubavad talle pikka iga, Windows 95st igaks juhuks veel vaikides.

F-Proti edu kasvas suvega samuti. Pole ka ime -- firmade arvutiinimesed olid ära puhkusel, tundmatu päritoluga flopid liikusid ringi vabamalt ja viirused tundsid end hästi ja tööle tulnud arvutikasutajad leidsid oma arvutitest uusi «putukaid». Kolmas koht tuntud kontoritarkvara seas on igal juhul tubli saavutus.

Hetkel kuum