28. august 1997 kell 22:00

Rep?e valiti taas Läti Panga juhiks

Keskpanga juhi kohale oli kaks kandidaati -- Rep?e ja Läti Eest fraktsiooni kandidaat Elmars Zelgalvis.

Rep?e on olnud keskpanga president 1991. aasta septembrist peale ja tema teine volitusteperiood lõpeb 2003. aasta 2. septembril. Teda seostatakse Läti eduka rahareformiga aastail 1991--1993, stabiilse valuuta loomise ja range monetaarpoliitikaga.

Eelmise aasta lõpul nimetas üks maailma suurimaid finantsajakirju Euromoney Rep?et viiekümne maailma parima finantsisti seas. Ta oli selles nimekirjas ainuke Ida-Euroopa pankur.

1994. a pärast Valdis Birkavsi valitsuse tagasiastumist peeti Rep?et üheks võimalikuks peaministrikandidaadiks.

Läti Panga presidendil on üsna omapärane harrastus -- lendamine isevalmistatud lennumasinatel. Mullu juulis juhtus tal ka väike äpardus -- ebaõnnestunud õhkutõusmise järel kukkus ta oma aeroplaaniga alla, kuid õnneks viga ei saanud. BNS

Hetkel kuum