• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tehnikaspetsialistidest

  Tööjõuturul on märgata tendentsi, et järjest raskem on vabu töökohti komplekteerida noorema generatsiooni tehniliste alade spetsialistidega. Selle põhjus on mõne tehnilise eriala populaarsuse langus kõrgkoolis. Palju on ka neid, kes vahetasid pärast kõrgkooli lõpetamist eriala.
  Tootmine on hakanud mõõnaperioodi järel uuesti kosuma, luuakse ka täiesti uusi tootmisüksusi. Erialaselt kompetentseid inimesi, kes tunneks tootmise spetsiifikat ja omaks vastaval alal kogemust, on praegu vähe.
  Tootmisjuhi amet sobib inimesele, kes hindab stabiilsust ja kindlust. Palgatasemelt jääb tootmisjuht keskmisele tasemele ja üle selle: 20 000--35 000 krooni kuus. Sellest kõrgemat palka makstakse harva. Tootmises tegutsevate peaspetsialistide palk jääb enamasti 10 000--20 000 krooni piiresse.
  Hea palk on muu hulgas seotud ka juhtimiskulude kokkuhoiuga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Pangaaktsiad ei suutnud Balti börsiindeksit tõusule viia
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.