7. september 1997 kell 22:00

Tehnikaspetsialistidest

Tööjõuturul on märgata tendentsi, et järjest raskem on vabu töökohti komplekteerida noorema generatsiooni tehniliste alade spetsialistidega. Selle põhjus on mõne tehnilise eriala populaarsuse langus kõrgkoolis. Palju on ka neid, kes vahetasid pärast kõrgkooli lõpetamist eriala.

Tootmine on hakanud mõõnaperioodi järel uuesti kosuma, luuakse ka täiesti uusi tootmisüksusi. Erialaselt kompetentseid inimesi, kes tunneks tootmise spetsiifikat ja omaks vastaval alal kogemust, on praegu vähe.

Tootmisjuhi amet sobib inimesele, kes hindab stabiilsust ja kindlust. Palgatasemelt jääb tootmisjuht keskmisele tasemele ja üle selle: 20 000--35 000 krooni kuus. Sellest kõrgemat palka makstakse harva. Tootmises tegutsevate peaspetsialistide palk jääb enamasti 10 000--20 000 krooni piiresse.

Hea palk on muu hulgas seotud ka juhtimiskulude kokkuhoiuga.

Hetkel kuum