9. september 1997 kell 22:00

Tallinna Panga ja Saulese ühinemine lõpusirgel

Tallinna Pank ja Läti Saules banka tahavad kahe kuu jooksul lõpetada pankade liitumisprotsessi, ütles Tallinna Panga nõukogu aseesimees Targo Raus.

Tallinna Pank ostis 23 miljoni krooni eest 20protsendilise osaluse Sauleses möödunud aasta lõpus ja aastaga on Tallinna Pank Lätti üle kandnud suure osa oma pangandusalastest kogemustest. Rausi sõnul lepitakse lähema paari kuu jooksul kokku selles, kas Tallinna Pank ostab ühinemise käigus ka ülejäänud Saulese aktsiad või vahetavad pangad aktsiaid omavahel.

Nii Raus kui ka Tallinna Panga nõukogu esimees Guido Sammelselg on avaldanud lootust, et koos Saulesega avaneb Tallinna Pangal võimalus Leedu turu hõivamiseks.

Tallinna Panga juhatuse esimees Rait Lukas ütles, et liitumine annab Tallinna Pangale võimaluse pakkuda pangateenuseid uuel Eestiga sarnasel turul. Tema sõnul on pangad sunnitud suunduma agressiivselt uutele turgudele, sest intressimarginaalid langevad ja teenida saab mahtude pealt.

Lukas ütles, et kogu maailmas levib trend universaalpankade ühinemise ja suurenemise suunas. Need pangad, kellel ambitsioone pole, jäävad ni?ipankadeks, märkis ta. ÄP

Hetkel kuum