15. september 1997 kell 22:00

Pankrotihaldur jahib Rahva Hääle vara

Omaaegse ajalehtede ühinemislepingu järgi läks Rahva Hääle vara maksumusega 2,9 miljonit krooni Eesti Päevalehe Kirjastuse ASi omandusse ja sealt kolm kuud hiljem Eesti Päevalehe ASi kätte, ütles Mihelson. Tallinna linnakohus mõistis selle vara Rahva Hääle kasuks välja, ent vaidlus ei ole veel lõppenud. Eesti Päevalehe Kirjastuse AS on vara väljamõistmise vaidlustanud ning apellatsioon tuleb Tallinna ringkonnakohtus arutusele oktoobri lõpus.

Rahva Hääle pankrotihaldur ütles, et Eesti Päevalehe Kirjastuse kõik aktsiad kuuluvad ERA Pangale, kes on seda ka ise kinnitanud. Nimelt on ERA Pank kui Eesti Päevalehe Kirjastuse ainuomanik esitanud avalduse kriminaalasja algatamiseks, vaidlustades ERA Panga väljatõrjumise Eesti Päevalehe ASi omanike hulgast.

Kohtuväliste kokkulepete tulemusena on ASi Rahva Hääl omanikuks taas AS Maag, sellega tühistati aktsiate fiktiivne müük Saksamaal registreeritud riiulifirmale Vision Service, mille esindaja on Tartu politsei poolt tagaotsitav Lembit Radinkov. Samas on Radinkov andnud Agu Kivimäele volituse esindada Maagi Rahva Hääle pankrotiprotsessis.

Pärast kokkuleppe saavutamist võttis Rahva Hääle pankrotihaldur tagasi oma hagiavalduse Maagi vastu ning Maag omakorda andis haldurile üle lepingud ligi 50 firmaga, kes jäid omal ajal ühtekokku 600 000 krooni ulatuses Rahva Häälele reklaami eest võlgu.

Igor Mihelson ütles, et tal on kavas hakata esitama hagiavaldusi reklaamivõlgnevuste sissenõudmiseks.

Rahva Hääle pankrotihaldurile on üle läinud ka 1,3 miljoni krooni nõudeõigus Eesti Posti vastu, kes 1994. aasta kevadel Eesti Sõnumite nõudmisel omavoliliselt Rahva Hääle tellijatele raha tagasi maksis.

Hetkel kuum