18. september 1997 kell 22:00

NRG tahab valitsusega kompromissile jõuda

«Me pole pehmemaks muutunud,» kommenteeris Lauri eilset NRG Energy avaldust. «Me ei taha, et teine pool keerutab. Me vajame konkreetsust. Kui valitsusel on soovi midagi äriplaanis muuta, siis meie oleme läbirääkimisteks valmis.»

Eile tehtud avalduses juhtis NRG Energy tähelepanu sellele, et nemad on oma lubadused ja kohustused täitnud, mida ei saa aga öelda teiste kõnelustel osalejate kohta. NRG on seisukohal, et äriplaani üle toimuv debatt oleks pidanud aset leidma selle koostamise käigus, poole aasta jooksul.

Lauri sõnul on RE Eesti Energia haldusnõukogu langetanud äriplaani mahategeva otsuse Eestis kehtivate seadustega vastuollu minnes, sest majandusministeeriumi asekantsler Arvi Hamburg kuulus otsuse tegemise ajal haldusnõukogusse. «Seaduse kohaselt ei tohi asekantsler kuuluda haldusnõukogusse,» selgitas Lauri.

Toetudes advokaadibüroo Kaasik ja Co ekspertiisile, mis leidis, et mõningal juhul on ametiisikute tegevus läbirääkimistel olnud seadusevastane, palus NRG Energy majandusministril tühistada Eesti Energia haldusnõukogu otsus. Seadusevastane tegevus annab aluse kompensatsiooni esitamiseks, leiab NRG Energy. «Kui jõuame eesmärgini, Narva elektrijaamade loomiseni, ei pruugi kompensatsiooninõue käiku minna,» kinnitas Lauri.

Hetkel kuum