• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA ja Euroopa uus vastasseis

  Eirates Ühendriikide katseid jätta Iraani energeetikasektor investeeringuteta, sõlmis rahvusvaheline konsortsium eesotsas Prantsuse energeetikakontserniga Total kahe miljardi dollari suuruse lepingu Pärsia lahes asuva Parsi gaasimaardla hõlvamiseks.
  Peale Totali, kellel on konsortsiumis 40% osalus, kuuluvad sinna ka Vene Gazprom ja Malaisia Petronas kumbki 30% osalusega.
  Maardla gaasivarudeks hinnatakse kaheksa triljonit kuupmeetrit.
  Gaasilepingu sõlmimine on väljakutse USA-le, kelle mullu vastu võetud Iraani- ja Liibüa-vastaste sanktsioonide akt näeb ette karistuse välisfirmadele, kes investeerivad väidetavalt rahvusvahelist terrorismi toetavatesse riikidesse. Bill Clintoni administratsioon on teatanud, et kavatseb toimida nii, nagu seaduses ette nähtud.
  Tehing langeb pingelisele ajale USA ja Euroopa kaubandussuhetes. Erimeelsustele Iraani küsimuses eelnes Kuuba suhtes sanktsioonide rakendamise tüli. EL on USA sanktsioonide vastu WTOsse esitatud kaebuse arutamise esialgu edasi lükanud, lootes vaidluse 15. oktoobriks lahendada.
  Brüssel on andnud Euroopa firmadele korralduse USA «ekstra-territoriaalseid» seadusi eirata ja võib kaebuse uuesti esitada, kui Washington Totali vastu sanktsioone rakendab.
  Euroopa Liit, mida toetavad peaaegu kõik maailma kaubandusorganisatsiooni (WTO) liikmed, on seisukohal, et USA seadustes kehtestatud sanktsioonid on vastuolus WTO põhimõtetega.
  Ameeriklased süüdistavad eurooplasi merkantiilses ja südametunnistuseta lähenemises terrorismi toetavatele riikidele. Eurooplased leiavad, et USA-l ei ole õigust oma riigi kaubandusseadusi peale suruda teistele riikidele. REUTER-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.