5. oktoober 1997 kell 22:00

Tartu Piima Rannu tsehh müüdi 15,5 miljoni krooni eest

Rannu tootmistsehhi alghind oli seitse miljonit krooni.

Tartu Piima pankrotihalduri Aivar Leismanni sõnul oli üllatav, et tsehhi eest pakuti alghinnast kaks korda kõrgemat hinda. Tema sõnul olid kõik laekunud kuus pakkumust suhteliselt võrdsed. «Pakkumuste vahed olid paarisaja tuhande kroonised,» ütles Leismann. «Samuti oli enamik pakkujaid nõus raha kohe ära maksma.»

Aivar Leismanni sõnul sõlmib ta Ühinenud Meiereidega lepingu kuu aja jooksul, uus omanik kohustub Rannus jätkama tootmist. Teiste enampakkumisel osalejate hulgas soovis Rannu tootmistsehhi osta ka Tallinna piimatööstus.

Keskpiimaühistu Tartu Piim pankrotistus tänavu 15. mail. Pankrotiprotsessi Tartu Piima vastu algatas maksuamet, kellele Tartu Piim on võlgu 27,5 miljonit krooni. Kokku on võlanõudeid Tartu Piima vastu esitatud ligi 50 miljoni krooni eest, peale maksuameti on veel suuremad võlausaldajad erastamisagentuur ja piimatootjad. Ettevõtte varade bilansiline väärtus on 26 miljonit krooni.

Seni on ettevõtte varadest müüdud Elva tööstus eraisikule, Alatskivi tööstus vallavalitsusele ja ASile Ühinenud Meiereid Tartu piimatsehh.

Hetkel kuum