20. oktoober 1997 kell 22:00

Ekspedeerija vastutuse kindlustust soodsam teha väliskindlustusseltsiga

Ekspedeerijatel on ekspedeerija vastutuse kindlustust soodsam sõlmida väliskindlustusseltsidega.

Eesti kindlustusandjate kasseeritavad ekspedeerija vastutuse kindlustuspreemiad on väliskindlustusseltsidega võrreldes ca 2--6 korda suuremad. Eesti ekspedeerijate assotsiatsioon lasi Taani ekspedeerijate assotsiatsiooni poolt soovitatud Taani kindlustusandjal teha eksperthinnangu: milline võib olla Eesti ekspedeerijate orienteeruv kindlustuspreemiate suurus (vt kõrvalolevast tabelist). Arvestati (EEA) liikmesfirmade ekspedeerimiskäibeid, nende poolt pakutavate ekspedeerimisteenuste struktuuri, eri transpordiliikide osatähtsust, kõrgendatud riskiga piirkondade (SRÜ) osakaalu tegevuses jne.

Hetkel kuum