• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Üle kolmandiku BICO aktsiatest müügis

  «BICO põhikiri näeb ette, et aktsiate müümisel tuleb kõigepealt küsida teiste aktsionäride pakkumusi,» lausus liikluskindlustuse fondi peadirektor Veljo Tinn. «Kui neid ei tule või need meid ei rahulda, asub võimalikke ostjaid otsima BICO juhatus. Kui ka see tulemusi ei anna, on meil õigus ise ostja leida, kasutades mis tahes müügiviisi.»
  Tinn ütles, et fond müüb oma osaluse põhjusel, et BICO taaskehtestas 1. oktoobril oma liikluskindlustuse müügilitsentsi. Tinni sõnul leidis kindlustusseltside liit, et ärieetika seisukohast ei tohiks liikluskindlustust korraldav fond olla liikluskindlustuslitsentsi omava seltsi aktsionäriks.
  BICO juhatuse esimehe Jaan Marksi sõnul on tõenäoline, et aktsiad ostab ära Saksa kindlustuskontsern Alte Leipziger Europa, mille osalus BICOs on seni samuti 35 protsenti.
  «Alte Leipzigeri kindlustusketis oleme seni kõige väiksema emafirma osalusega selts,» ütles Marks. «Hollandis, Poolas, Lätis ja Leedus kuulub Alte Leipzigerile absoluutne enamus tütarfirmade aktsiatest, Kaliningradis ja Peterburis 49 protsenti, kuna suuremat välisosalust ei luba Venemaa seadused. Tundub küll, et Alte Leipziger soovib ka BICO aktsiaid juurde osta,» lisas Jaan Marks.
  Marksi sõnul on üsna väheusutav, et keegi väikeaktsionäridest suudab osta nii suurt aktsiapakki, Alte Leipzigeri ulatusega firma jaoks ei tohiks aga hind probleemiks kujuneda.
  BICO aktsiakapitali nimiväärtus on 11,4 mln krooni. Seltsi kuue miljoni krooni suurust kasumiprognoosi arvestades jääb 35 protsendi BICO aktsiate turuhind Äripäeva arvutuste kohaselt vahemikku 20--40 miljonit krooni.
  Veljo Tinn kinnitas, et suurusjärk paarkümmend miljonit kõlab igati tõenäoliselt. «Laekuvad pakkumused laseme igal juhul oma audiitoril Price Waterhouse'il ära hinnata,» teatas Tinn. «Kui pakutav hind osutub liiga väikeseks, siis küsime raha juurde.»
  Tinni sõnul läheb BICO aktsiate müügist laekuv raha liikluskindlustuse garantiifondi suurendamiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Skandaalne Theranos kulutas vilepuhuja jälitamisele 150 000 dollarit
USA ärimaailma üks oodatumaid kohtulahinguid on tuure kogumas - sel nädalal andis oma ütlused vereproovi revolutsiooni lubanud Theranose ekstöötaja ning vilepuhuja Erika Cheung, vahendab CNN.
USA ärimaailma üks oodatumaid kohtulahinguid on tuure kogumas - sel nädalal andis oma ütlused vereproovi revolutsiooni lubanud Theranose ekstöötaja ning vilepuhuja Erika Cheung, vahendab CNN.