• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kalle Rõõmus ei tunnista Hoiupanga maja omaks

  Asukoht:- Rävala pst 5
  Tellija:- Eesti Hoiupank
  Peatöövõtja:- Eesti Ehitus
  Suuremad alltöövõtjad:- Jakoteks, Hiieko
  Tööde kestus:- november 1996--oktoober 1997
  Maksumus:- 105 miljonit krooni (ilma käibemaksuta)
  Tallinna Kaubamaja tagusesse Astlanda auku peab kerkima kolm hoonet. Esimesena valmiva Hoiupanga hoone puhul pole aga selge, kes on kujundanud selle uue pangamaja arhitektuurse väljanägemise.
  Ametlikes paberites nimetatakse hoone arhitektiks Kalle Rõõmuse arhitektuuribürood. Kalle Rõõmus ei soovi aga Hoiupanga uue hoone arhitektuuri oma loominguks tunnistada.
  «Meie osa oli kõrgekvalifikatsiooniga tehnikutes, kes vormistasid pabereid,» iseloomustab Rõõmus oma arhitektuuribüroo rolli Hoiupanga hoone projekteerimisel. Tema väitel projekteeris hoone valmis SRV Kinnisvara ihuarhitekt Kari Mökkälä.
  «Meil oli kindlalt teistsugune nägemus,» räägib Rõõmus ja lisab, et paraku polnud neil võimalust maja juures väliselt midagi muuta. Mõningaid muudatusi suudeti teha sisekujunduses (pangasaal muudeti kahetasapinnaliseks), kuid seegi oli rohkem sisearhitekt Eero Jürgensoni teene.
  Astlanda kvartali rajamise idee eestvedaja SRV Kinnisvara tegevdirektor Alvar Ild kinnitab, et projekti autor on Kalle Rõõmuse arhitektuuribüroo. «Kui ta teeb lepingu ja saab töö eest raha, siis on ta enda südametunnistuse asi, mis ta hiljem ütleb kui töö ei meeldi,» kommenteerib Ild Rõõmuse projekti autorluse eitamist.
  Hoiupanga ehitusjuhi Enn Siimu sõnul on üheks vastuoluks panga ja kõrvaloleva parkimismaja paiknemine teineteise suhtes ja sellest tulenev arhitektuuriline lahendus. Hoone fassaadil on kasutatud Itaalia graniiti ja klaasfassaadi, õuepoolne külg on pesubetoonist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Twitteri aktsionäride koosolek võib lõppeda pauguga
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.