• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Inetu pardipoeg

  - Oktoobris tõukas Ühispank troonilt Balti riikide suurima panga tiitlit kandnud Hansapanga. Vähemalt nii võib tõlgendada eelmisel nädalal avalikustatud kommertspankade oktoobrikuu majandustulemusi.
  Ühispanga bilansimaht kasvas oktoobris 1,3 miljardi krooni võrra 9,615 miljardi kroonini.
  Oktoobri lõpu seisuga edestas Ühispanga bilansimaht Hansapanka 357 miljoni krooniga. Konsolideeritud arvestuses jääb Hansapank tõenäoliselt siiski Baltikumi suurimaks pangagrupiks.
  Ühispanga kiire kasvu taga on võrdlemisi riskantne, agressiivne ja panga kohta üllatavalt liberaalne strateegia. Konkurendid on vihjanud isegi sellele, et oma tegevuse kajastamisel on Ühispank levitanud ebatäpset ja tõele mitte vastavat infot. Teised pangad on hämmingus Ühispanga kasuminumbritest ja ei suuda kuidagi leida seda rahamasinat, millele tuginedes võib Ühispank nii häid kasuminumbreid näidata.
  Konkurentide halvustav suhtumine ei ole ühispankuritele kindlasti mingi uudis, sest Ühispanka on selle loomisest saadik suhtutud kui inetusse pardipoega, kellele meeldib ujuda vastuvoolu. Teiste pankade pahameel on tingitud Ühispanga isepäisest ja praalivast ning kohati ka ebaeetilisest tegevusest.
  Kuid mida aeg edasi, seda rohkem on teised pangad pidanud hakkama Ühispangaga arvestama. Kindlasti tugevdab Ühispank oma positsioone veelgi, kui neil õnnestub omandada praegu müügis olev Investeerimispank.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Elektri hind lööb gongi: ongi aeg!
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tallinna börs lõpetas päeva plussis Balti börsiindeksit vedas alla Ignitis
Tallinna börsi tõusu juhtisid täna PRFoods, Arco Vara ja Tallink. Balti börsiindeksit vedas alla aga Ignitise aktsia odavnemine.
Tallinna börsi tõusu juhtisid täna PRFoods, Arco Vara ja Tallink. Balti börsiindeksit vedas alla aga Ignitise aktsia odavnemine.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
Volikokku pürgijad: Tartust peab saama maailma ja maailmast Tartusse
Tartu valimisnimekirjade esindajad ei pea seda linna maailma nabaks, kuhu inimesed jäävad ja tulevad iseenesest, küll aga kogu Lõuna-Eesti arengut mõjutavaks ettevõtluskeskuseks. Niisugune paik vajab häid ühendusi, selgub Äripäeva valimiste-eelsest küsitlusest.
Tartu valimisnimekirjade esindajad ei pea seda linna maailma nabaks, kuhu inimesed jäävad ja tulevad iseenesest, küll aga kogu Lõuna-Eesti arengut mõjutavaks ettevõtluskeskuseks. Niisugune paik vajab häid ühendusi, selgub Äripäeva valimiste-eelsest küsitlusest.