4. detsember 1997 kell 22:00

Põltsamaal suureneb summutitootmine

Universaaltööstuste juhataja Rainer Jakobson ütles, et ettevõte vajab täiendavat tootmispinda, sest käive on kahekordistunud. Tsehhi laiendus läks maksma ligi miljon krooni. «Oleme soetanud 5 miljoni krooni eest ka uusi seadmeid,» lisas ta.

Ettevõte toodab ligi 200 summutit 60 automargile. Tallinnas toodetakse summutite osasid ja Põltsamaal summuteid. Mõlemas kohas töötab poolsada inimest.

Universaaltööstuste AS ekspordib 95 protsenti toodangust, põhiliselt auto varuosade hulgifirmadele. Kolmandik toodangust läheb Lääne-Euroopasse, kolmandik Skandinaaviasse ning kolmandik Lätti, Leetu ja Venemaale.

Ettevõtte eelmise aasta käive oli 24 miljonit krooni ja kasum 0,5 miljonit krooni. Tänavune käibeprognoos on 48 miljonit krooni.

Hetkel kuum