4. jaanuar 1998 kell 22:00

Börsiuudised

- EVEA Pank. EVEA Panga juhatus otsustas pikendada kinnise aktsiaemissioni märkimisperioodi kahe nädala võrra, lähtudes märkimisperioodil ilmnenud aktsionäride huvist täiendaid aktsiaid omandada.

- Leks Kindlustus. Vastavalt Tallinna börsi informatsiooni avalikustamise nõuetele olulise osa omandamise kohta teatas Leks Kindlustus, et Ukio Draudimase aktsiakapitali suurus on 5,7 miljonit litti (20,6 mln kr) mis jaguneb 5700 aktsiaks nominaalväärtusega 1000 litti. Leks Kindlustus omandas aktsiaemissiooni käigus 36,5% Ukio Draudimase aktsiakapitalist. Leks Kindlustus tasus osaluse eest Leedu suuruselt kolmandas kindlustusseltsis 4,17 miljonit litti (15,05 mln kr). Emissioonist saadud vahendid paigutab Ukio Draudimas ettevõtte arendustegevusse.

- Hoiupank. Hoiupank avaldab uue aasta kasumiprognoosi tõenäoliselt järgmise nädala jooksul, ütles panga suhtekorraldusosakonna asejuhataja Erki Peegel BNSile. Kasumiprognoos on kavas kinnitada ja seejärel avaldada. Täpne päev pole veel teada.

- Hansapank. Hansapank avaldab 1998. aasta kasumiprognoosi jaanuari jooksul, ütles panga ökonomist Mart Tõevere BNSile.

- Ühispank. Ühispank ei ole panga juhatuse aseesimehe Janek Mäggi kinnitusel veel eelarve kinnitamise aega määranud. «On asju, mida me peame veel analüüsima,» ütles ta.

- EVEA Pank. KPMG Estonia vaatas üle EVEA Panga 1997. aasta 11 kuu kasumi, mille tulemusel pank kandis kuludesse erakorralise kahjumi, hindas alla väärtpaberiportfelli ja suurendas laenukahjumeid. EVEA Panga 11 kuu puhaskasum vähenes 2,182 mln kr võrra.

Hetkel kuum