Vahur Kraft finantsmaailma 50 hulgas

05. jaanuar 1998, 00:00

Ajakiri Euromoney valis Eesti Panga presidendi Vahur Krafti maailma edukama viiekümne alla 40aastase tippfinantsisti hulka.

Euromoney hinnangul on Eesti positsioon postsotsialistliku süsteemi ühe stabiilsema ja edukama majandusena paljuski Eesti Panga 36aastase presidendi teene.

«... Krafti poliitika, mis on kavandatud majandusliku avatuse, dereguleerimise ja asjatundliku erasektori juhtimise soodustamiseks, on loonud tausta jätkuvaks majanduskasvuks ja märkimisväärseteks välisinvesteeringuteks...» kirjutas Euromoney. Krafti prioriteet on krooni stabiilsuse tagamine integreerumisel rahvusvahelise finantssüsteemiga, lisati prestii?ikas ajakirjas.

Eesti majandust nimetas Euromoney hästi juhituks, reguleerituks ja kontrollituks.

Erinevalt teistest tippviiekümnesse pääsenud finantstegelastest peab Euromoney Krafti puhul vajalikuks esile tuua ka tema isiksuseomadusi. «Krafti tuntakse kui vaikset korralikku meest,» kirjutas Euromoney.

Ajakiri toonitab, et erinevalt 1995. a Eesti Pangast lahkunud Siim Kallasest pole Kraft seotud poliitiliste ringkondadega ja ta kavatseb töötada pangas veel aastaid.

Teistest Kesk- ja Ida-Euroopa ning endise NSVLi noortest finantsistidest tõi Euromoney esile Moskva Panga presidendi Andrei Borodini, Gruusia rahandusministri Mihhail T?ukua?vili, Renaissance Capitali juhi Boriss Jordani, Kasahstani keskpanga presidendi Oraz Jandosovi, Venemaa keskpanga aseesimehe Deniss Kisseljovi ja Minsk Komplex Banki juhi Jevgeni Kravtsovi. BNS

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:04
    Otsi:

    Ava täpsem otsing