7. jaanuar 1998 kell 22:00

Kalle Klandorf vahetas Leksi politsei vastu

Leks Grupi juhatuse esimees Raul Kastan tõdes, et viie kuuga suutis Klandorf Kahjukäsitluse ASi üles ehitada ja edukalt tööle panna ning Leks on tema tööga igati rahul. «Pole midagi parata, et kutse politseisse tagasi osutus Klandorfile nii tugevaks,» märkis Kastan.

Kalle Klandorf ise kinnitas juba Leksis tööle asudes, et on hingelt politseinik ja töötab mujal üksnes poliitilistel põhjustel. Klandorf lahkus Tallinna abiprefekti kohalt 1995. a seoses eradetektiivibüroo SIA ümber puhkenud skandaaliga.

Klandorf ütles eile, et politseisse tagasi kutsus teda Tallinna uus prefekt Helmut Paabo, kellega ta on õppinud koos Leningradi miilitsaakadeemias. Klandorfi sõnul kaovad ümberkorralduste tulemusel Tallinnas abiprefektide ametikohad ning nende asemele tuleb üks aseprefekt ja ilmselt kuus ülemkomissari.

Raul Kastan ütles, et Kahjukäsitluse ASi uus juhatuse esimees tuleb tõenäoliselt väljastpoolt. «Loodame sobiva kandidaadi välja sõeluda kuu aja jooksul,» sõnas Kastan. «Kahjukäsitluse AS on nii hästi tööle hakanud, et ajutine juhi puudumine ei tohiks probleeme tekitada.»

Kastani väitel on Kahjukäsitluse ASi jooksvad tulud ja kulud enam-vähem tasakaalus ning pärast Leksi ja ETAS Kindlustuse ühinemist jõuab firma kiiresti kasumisse.

Hetkel kuum