7. jaanuar 1998 kell 22:00

Läti arengukava

Läti majandusteadlaste rühm, keda juhib Ojars Kehris, tutvustas Läti majandusliku arengu kava kuni aastani 2010. 1993. a valmis samadel teadlastel Läti arengu kava aastani 2000.

Läti peaülesandeks peetakse integreerumist Euroopa majandusstruktuuridega. Ökonomistide hinnangul suudab Läti saavutada Euroopa majanduse keskmise taseme 60 aastaga, kuid selleks peab sisemajanduse kogutoodangu (SKT) kasv olema kogu selle aja jooksul keskmiselt 5% aastas.

Kui Läti 2000 programmis kuulus eelisarenguvaldkondade sekka ka põllumajandus, siis kaugemas arengukavas on see sealt välja jäetud. Teadlased on seisukohal, et maaelu ei saa päästa subsiidiumidega, vaid efektiivse suurtootmise ning spetsialiseeritud individuaalse ja kooperatiivse tootmise korraldamisega. B&B-ÄP

Hetkel kuum