Muuga sadama vabatsoon käivitus

08. jaanuar 1998, 00:00

Tallinna Muuga sadamas tegutsev operaatorfirma AS Refetra sai esimese ettevõttena tolliametilt kätte vabatsooni re?iimis töötamise loa.

«Meil kadusid nüüd tollilaos kaupade ladustamise ja ekspedeerimise ajalised piirangud ning kaupade kohta pole vaja esitada rahalist garantiid,» ütles Refetra juhatuse esimees Erik Laidvee Eesti Päevalehele. Samuti saab Refetra laadida laevu kohe pärast nende sildumist ega pea enne seda ootama kaupade tollimist nagu varem.

Tolliosakonna peaspetsialisti Raivo Plumeri sõnul pole praegu tolliametisse rohkem vabatsooni re?iimis töötamise taotlusi jõudnud.

Plumeri hinnangul sõltub vabatsooni areng kaupade töötlemise võimalustest vabatsoonis. Kui selgub, millist järelevalvet peab toll kaupade töötlemisel tegema, suureneb operaatorfirmade huvi lubade taotlemise vastu. Plumer prognoosib, et kaupade töötlemiseni vabatsoonis läheb veel paar kuud aega.

Refetra tegeleb Muuga sadamas autode, lihatoodete ning puuviljade hoiustamise ja laadimisega. Koos autode ekspedeerimisfirmaga TransGlobe tahab Refetra rajada Muuga vabatsooni Lada sõiduautode jaotuskeskuse. Praegu veetakse Muuga sadama kaudu aastas ca 40 000 autot, suurem osa Ladad. BNS

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:05
    Otsi:

    Ava täpsem otsing