7. jaanuar 1998 kell 22:00

Ostja meelespea

Lamp -- Grafoprojektorid alla 4000-luumenise valgusvooga on mõeldud esitluskilede jaoks, tugevama valgusvooga LCD-paneeli jaoks. Võimsamad grafoprojektorid töötavad metallhaliidlambiga (kasutusiga 750--1000 tundi); väiksema võimsusega projektorites kasutatakse halogeenlampe (kasutusiga 50--75 tundi). Kasutades piisavalt suure valgusvooga projektorit, saate ka eredalt valgustatud ruumis terava ja selge kujutise. Lampi vahetades tuleb teada, et igale projektorile sobib vaid kindel lamp. Tähtsad pole ainult voldid või vatid, vaid ka lambi kuju. Kui lamp on teise kujuga, nihkub fookus ja korrektset pilti ei projitseeru.

Optika -- Valgusvoo tugevuse kõrval mõjutab pildi kvaliteeti ka projektori optika, millest sõltub pildi teravus ja suurus ekraanil. Kuna optika on kallis, siis kõrgema hinnaga seadmetel on üldiselt ka parem pilt. Mida rohkem läätsi, seda parem on pildi kvaliteet. Pakutavad üheläätselised projektorid on küll odavamad, kuid neil kipub kujutise teravus äärtes ja keskel erinev olema.

LCD -- Üle 4000-luumenise valgusvooga projektorid võimaldavad näidata LCD- ehk vedelkristallpaneeli abil. Sellega saab arvutist või videolt näidata grafoprojektoriga liikuvat pilti.

Hetkel kuum