7. jaanuar 1998 kell 22:00

Soome metsatööstus investeerib ELi

Eelmisel aastal toimus Soome metsatööstusfirmade investeerimispoliitikas oluline pööre -- esimest korda ületasid välismaised investeeringud kodumaiseid ja põhiliselt suundusid need Euroopa Liidu liikmesriikidesse.

Kokku tegi Soome metsatööstus mullu investeeringuid 39 miljardit Eesti krooni ja eelkõige läksid need Prantsusmaale ja selle lähipiirkondadesse. Selle piirkonna trumbid on odav energia, rohked puiduvarud ning pikem tööaeg kui Soomes. Kui Soome firmades on aastane tööaeg umbes 1500 tundi, siis Saksa Enso Holtzmannis on see 1700 ja USA Madisoni tehastes 2200 tundi.

Kesk-Euroopa tõmbab Soome firmasid ka seepärast, et seal on vähem probleeme tööturul ja lihtsam asju ajada keskkonnaorganisatsioonidega, ütles Soome metsatööstusföderatsiooni tegevdirektor Matti Korhonen. KL-ÄP

Hetkel kuum