Toyota ja Honda jagasid esikohti

09. jaanuar 1998, 00:00

1997. aasta oli Eesti autokaubanduses taas jaapanlaste aasta -- Toyota ja Honda edu teiste ees oli mäekõrgune. Esikohti jätkus mõlemale -- absoluutarvudes oli edukam sõiduautode müüja Toyota, vaid Eestisse müüdud autosid arvestades aga Honda. Protsentuaalselt olid 1996. aastaga võrreldes suurimad tõusjad Volkswagen ja Saab, edestades Mazdat ja Citro?ni.

Novembrikuus Eestit tabanud panganduskriis mõjutas märgatavalt ka detsembrikuist automüüki -- jätkus langus. Detsembrikuisest 835 sõiduautost vähem müüdi 1997. aastal vaid jaanuaris, veebruaris ja märtsis.

Vaatamata börsikrahhile vaatavad autokaupmehed 1997. aastale tagasi kui üliedukale aastale. Võrreldes 1996. aastaga enam kui kahekordne tõus -- see on tulemus, mida enam ilmselt ei korrata.

Kui märtsis ilmunud ÄP auto erinumbris ennustas enamik automüüjaid, et aasta lõpuks müüakse ca 7000 sõiduautot (kasv eelmise aastaga võrreldes 10-15%) , siis tegelikkuses jõuti üle 11 100.

Markide osas olid märtsikuised ennustused täpsemad. Toyota pani tookord esikohale enamik küsitletutest, pea kõik pakkusid esikolmikusse ka Hondat ja Fordi. Honda osas olid eksperdid täpsed, Fordi osas mitte.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:05
    Otsi:

    Ava täpsem otsing