Hansapank jälle liider

12. jaanuar 1998, 00:00

 • Eelmine nädal tõi selguse, et vahepeal lahkunud õnn on taas jõudnud Hansapanga õuele. Lõppenud aastale auditeerimata joont alla tõmmates edestab Hansapank varade mahult Ühispanka 100 miljoni krooniga, numbrid on vastavalt 9,6 ja 9,5 miljardit krooni.
 • Oluline märk on seegi, et erinevalt konkurentidest tuli Eesti pangaeskaadri lipulaev toime varasema kasumiprognoosi täitmisega ega pidanud sellega börsilanguse järel ja aastalõpu eel hoogsalt vangerdama. 1997. aasta 380 miljoni krooni suurune kasumiprognoos ületati esialgsetel andmetel 1,8 miljoniga.

  Mis võiks juhatuse esimehele Jüri Mõisale praegu ehk enim tuska teha? Võib-olla see, et pearivaali Ühispanga vara kasvas aastaga üle kahe korra rohkem kui Hansapangal. Vara kogumahult (9,2 mld) kaugel maas pole ka Hoiupank ning nii nad kolmekesi präänikutemaalt uude aastasse astusidki.

  Läinud nädalal jõudis avalikkuse ette teave Hansapanga esmapilgul suisa skautlikust heateost: 400 miljoni krooni väärtuses emiteeritud struktureeritud võlakohustusi vahetati Maapanga aktsiaportfelli vastu. Nii õilis tegu viis kindlast pankrotisilmusest napilt pääsenud maapankurid täielikku lovesse ning nende juht Arvo Sarapuu kinnitas Maapanga soovi asutada panga tütarpank Peterburis!

  Maaklerfirmade tegevust hinnates tuli välja, et siingi oli mullu aktiivseim Hansapank. Hansapanga tehingute käive moodustas börsi kogukäibest kolmandiku, teatati läinud esmaspäeval.

  Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
  06. December 2011, 19:34
  Otsi:

  Ava täpsem otsing