Liviko müüs mullu jooke 14 protsenti vähem

12. jaanuar 1998, 00:00

Liviko müüs möödunud aastal kangeid alkoholseid jooke 6,1 miljonit liitrit ehk 14,1 protsenti vähem kui 1996. aastal, mil müüdi 7,1 miljonit liitrit kanget alkoholi, ütles ettevõtte turundusdirektor Peeter Pallo.

Ainsana tõusis 1996. aastaga võrreldes eelmisel aastal Liviko toodangu eksport -- kui 1996. aastal eksportis Liviko 0,51 miljonit liitrit alkohoolseid jooke, siis mullu oli see näitaja 0,74 miljonit liitrit ehk ligi 45 protsenti kõrgem, märkis Pallo.

Liviko viimaste kuude strateegia näeb ette orienteeruda välisturule. «Välisturgudel saab teenida korralikult raha, mitte nagu Eestis kembelda konkurentidega, viina järjest odavamalt müües,» rääkis Pallo.

Kogu läbimüügist turustas Liviko mullu 5,4 miljonit liitrit Eestis, seega vähenes Liviko siseturu müük 1996. aastaga võrreldes 18,6 protsendi võrra.

Pallo sõnul täidab Liviko tõenäoliselt eelmise aasta 39 miljoni kroonise kasumiprognoosi. «Suuri kõikumisi ei tule,» ennustas ta. Mullu üheksa kuuga täitis Liviko prognoosist 59 protsenti ehk 23 miljonit krooni.

1996. aastal oli Liviko käive 512 miljonit ja puhaskasum 24,2 miljonit krooni.

Eesti erastamisagentuur (EEA) müüs 1.--19. detsembrini toimunud avaliku müügi käigus 44 protsenti Liviko aktsiatest EVPde eest. 5 protsenti Liviko aktsiatest müüs EEA avaliku müügi käigus aasta tagasi.

Tänavu müüb EEA veel 21 protsenti ettevõtte aktsiatest avaliku müügi käigus ja 30 protsenti eelläbirääkimistega pakkumise teel strateegilisele investorile, loobudes nii kogu oma osalusest alkoholitootjas. BNS

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing