12. jaanuar 1998 kell 22:00

ÄP indeks kukkus 10,4%

Reedel alanud korrektsioon Tallinna börsil sai eile tugeva järje. Aktsiate hinnad börsil kukkusid hommikul kivina ja õhtupoole veidi rahunenud turul lõpetas ÄP indeks 10,35% allapool reedest taset ehk 768,57 punktil. Börsi ja vabaturu kogukäive oli 139,59 mln kr.

Eilse languse börsil tingis investorite soov realiseerida viimastel nädalatel teenitud kasum. Eesti turule iseloomulikku ülereageerimist võimendas eilne suur kukkumine Aasia turgudel, mis viis kiirele langusele ka ülejäänud Euroopa börsid.

Kohalikel investoritel tuli meelde novembris toimunu, kus mitme teguri koosmõjul tegi aktsiaturg läbi ootamatult suure kriisi. Novembrikuise börsikriisi üks peamisi põhjuseid oli pankade likviidsuskriis. Kuigi pankade finantsolukord on viimasel ajal märgatavalt paranenud, on olukord rahaturul endiselt küllaltki pingeline ja see võib mõjuda ka börsile.

Eilne vaieldamatult enim kaotanud sektor oli pangasektor -- viie suurema panga aktsiad tegid läbi kukkumise vahemikus 10,8--16,4%. Suurim langeja oli Tallinna Panga aktsia, mis kukkus taas eelmisel nädalal saavutatud üle 50 kroonisest hinnatasemest madalamale.

Hetkel kuum