Autode liikumine muutub jälgitavaks

13. jaanuar 1998, 00:00

Süsteemi koos kohandus-dustega saab kasutada kõikjal, kus on vaja operatiivselt jälgida paljude sõidukite asukohta ja koordineerida nende tegevust.

Turvafirma saab koordineerida patrullautode liikumist, samuti saab süsteemi kasutada kaupade laialiveol. GIS-tarkvara võimaldab välja pakkuda optimaalse teekonna. Perspektiivne valdkond on takso dispet?erteenus. Dispet?er saab väljakutse, mille asukoht näidatakse arvutikaardil. Samas näeb dispet?er, millised autod on väljakutse lähedal ja kas nad on vabad.

Autovarustusse kuuluv GPS-vastuvõtja tugineb mitmekümnele USA militaarsatelliidile. GPS-vastuvõtja arvutab satelliitidelt saadetud signaalide põhjal välja oma asukoha, leiab liikumiskiiruse ja -suuna. Kuna tegemist on sõjandusliku süsteemiga, on satelliitidelt saabunud signaalidele meelega lisatud juhuslik «müra». Seetõttu võib asukoha viga olla kuni 100 meetrit. Andmed edastatakse kommunikatsiooniploki kaudu, milleks on raadiosaatja või GSM-telefon. GPS-vastuvõtjat ja kommunikatsiooniplokki ühendab vaheplokk.

Juhtimiskeskuse varustusse kuulub GIS-tarkvara. Samuti on seal kommunikatsiooniplokk (raadiosaatja ja/või GSM-telefon), mida ühendab arvutiga vaheplokk.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:06
    Otsi:

    Ava täpsem otsing