Leedu piimatooted said ekspordiloa

14. jaanuar 1998, 00:00

Alates sellest aastast võivad oma kaupu ELi liikmesriikidesse vedada Leedu-Hollandi ühisfirma Vreugdenhil Ardita, Berzu Kompleksas, Marijampole konservpiimatehas, Alytuse, Paneve?yse, ?iauliai, Bir?ai, Ma?eikiai, Aukstaitija, Roki?kise, Zemaitija ja Surmena piimakombinaat ning Utena Milk.

Euroopa Liidu inspektorid olid rahul Leedu veterinaarkontrolli, piima kvaliteedi ja piimakaubandust reguleerivate seadustega, mis vastavad üldjoontes ELi nõuetele, ütles Leedu riikliku veterinaarteenistuse direktor Kazimieras Lukauskas.

Leedu piimatootjad eksportisid 1997. aastal esimese kolme kvartali jooksul Euroopa Liidu liikmesriikidesse kontsentreeritud piimatooteid 117,75 miljoni liti eest. Peale selle vedasid nad Euroopa Liitu ka juustu, piima, võid ja hapukoort.

Erinevalt Leedust ei saanud ükski Eesti piimatööstusettevõte ekspordiluba ja seetõttu on alates 1. jaanuarist Eesti piimatoodete eksport Euroopa Liitu peatatud. BNS

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:06
    Otsi:

    Ava täpsem otsing