Aasia valuutaturud olid rahulikumad

16. jaanuar 1998, 00:00

Eile liikus dollar suhteliselt kitsastes piirides nii Jaapani jeeni kui ka Saksa marga suhtes. Seni väga kõikuvatel Aasia turgudel leidis aset mõningane stabiliseerumine, sest Jaapani turud olid pühade puhul suletud ning rahvusvahelise valuutafondi ja Indoneesia valitsuse vahelise kokkuleppe sõlmimine andis väikest lootust. Finantsguru G. Soros nii optimistlik ei ole. Tema arvates ei tule Indoneesias positiivseid muutusi enne re?iimi muutust. Nii või teisiti, turud on jäänud viimastel päevadel äraootavale seisukohale. Ebakindlus regioonis säilub ning diilerid otsivad nn vaikset sadamat oma investeeringute paigutuseks. Esialgu ostetakse veel dollarit.

Jaapani päevaleht Nikkei teatas eile, et juhtiv liberaaldemokraatlik partei plaanitseb uue majanduse stimuleerimise paketi esitada mais (vahetult enne uue fiskaalaasta algust).

Suhteliselt rahulikult liikus dollar ka Saksa marga suhtes. Olulist mõju turgudele ei avaldanud riigipanga presidendi Hans Tietmeyeri esinemised ajalehes Der Bild ja hilisem sõnavõtt. Buba liider toonitas, et stabiilse euro nimel tuleb intressimäärad hoida võimalikult madalal ning deflatsioon Saksamaa majandust ei ohusta. Dollar liikus penni piirides, alustades päeva allpool 1,82 DEMi taset. Päeva jooksul liikus USD siiski valdavalt ülespoole. Eile õhtul oli dollari kurss umbes 1,825 DEMi ehk 14,60 krooni.

Inglise nael kerkis eile teist päeva järjest pärast rahandusminister Browni kommentaari intressimäärade tõstmise kohta. Eesti panga eilne kurss oli 23,80 krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:07
    Otsi:

    Ava täpsem otsing