Kauplemine börsil rahunes

19. jaanuar 1998, 00:00

Reedel püsis kauplemine Tallinna börsil üllatavalt rahulik. Hommikune väike kukkumine taastus keskpäevaks ja pealelõunasel kauplemisel püsis ÄP indeks ülimalt stabiilselt 850--860 punktil. Börsi sulgemisel fikseerus ÄP indeks 0,81% neljapäevaõhtusest tasemest madalamal, 854,04 punkti tasemel.

Seega leidis kinnitust nende spetsialistide ennustus, kes prognoosisid reedeks korrektsiooni allapoole. Esimesed Hansa- ja Hoiupanga kesknädalasest üllatusest tingitud emotsioonid hakkavad vähehaaval raugema ja nüüd oodatakse osapoolte põhjalikumaid seletusi.

Reedel mõlemad möödunud nädala suurtegijad langesid -- Hansapanga aktsia hind langes 55,6 mln kroonise kauplemismahu juures 1,8% ja Hoiupanga aktsia 33,6 mln kroonise mahu juures 2,4%. Üllatuslikult tegi eile taas turule vastupidise liikumise Tallinna Panga aktsia, mille hind kerkis keskpärases (8,08 mln kr) kauplemises 6,7% võrra, 52 kroonile.

Endiselt ei saa kuidagi hoogu sisse tööstussektor. Reedel käis ÄP tööstussektori indeks esmakordselt allpool 60 punkti taset, päevalõpu indeks jäi siiski 60 punktist kõrgemale, 60,55-le.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing