Vead töölepingu lõpetamisel

19. jaanuar 1998, 00:00

Töövaidluskomisjonide praktikas tunnis-tatakse töölepingu lõpetamine ebaseaduslikuks peamiselt kahel alusel:

 • puuduvad asjaolud, mille esinemine on seaduse järgi töölepingu lõpetamise aluseks. Näiteks töötaja koondatakse, kuigi tema töömaht pole vähenenud, või lõpetatakse tööleping töötaja mittevastavusel ametikohale, kuigi tegelikult vähenes tema töömaht.
 • rikutakse protseduurireegleid. Näiteks lõpetatakse tööleping poolte kokkuleppel, mis ei kohusta järgima etteteatamise tähtaegu ja maksma hüvitist. Samas puudub seaduses ette nähtud kirjalik kokkulepe.
 • Raadio ettevõtlikule inimesele

  Äripäeva raadio 92.4

  Hetkel eetris

  Kava

   Vaata kogu kava
   Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
   06. December 2011, 19:34
   Otsi:

   Ava täpsem otsing