22. jaanuar 1998 kell 22:00

Tallegg avas uue tsehhi

Uue ja vana tsehhi tootlikkus ühes tunnis kokku on 1200 kilogrammi tooteid. Uues tsehhis toodetakse peamiselt lihatooteid.

ASi Tallegg müügidirektor Kai Rimmel ütles, et teadlikult on suurendatud broileriliha kasvatust, sest prognooside järgi hakkab eesti inimene sealihast enam linnu liha sööma. Vastavatud tsehhi kahes vahetuses töötab kokku 16 inimest.

Lihatsehhi hoone osteti Tallinna linnuvabrikult 650 000 krooni eest. Ehituse maksumus oli 13,5 mln krooni, seadmed osteti 26,8 mln krooni eest. Kogu tsehh ehitati valmis vähem kui kolme kuuga eelmise aasta oktoobrist kuni hoone üleandmiseni jaanuari alguses.

Talleggi juhatuse esimees Ants Käsper näeb potentsiaalset turgu toodangule Leedus, Lätis ja Ukrainas, kellega on Eesti sõlminud vabakaubanduslepingu.

Hetkel kuum