Moe piiritusetehase ootamatu kasum

27. jaanuar 1998, 00:00

Moe piiritusetehas tootis möödunud aastal ligi neli miljonit liitrit piiritust. Sellest müüdi kohalikul turul siinsetele viinatootjatele veidi alla poole. Suurem osa toodangust ehk 52% müüs ettevõte ekspordiks.

ASi Moe Piiritusetehas juhatuse esimees Arvo Antropov ütles, et hindab aasta majandustulemusi oodatust tunduvalt paremaks, sest möödunud aasta esimese poole lõpetas ettevõte kolme miljoni kroonise kahjumiga. «Augustist alates on ekspordikanalid taas avatud, kuid me ei julgenud loota, et aasta lõpuks kasumisse jõuame,» rääkis ta.

Antropov nentis samas, et kui esimesel poolaastal polnud mitte mingisugust eksporti, siis augustist on ekspordiks läinud peaaegu 70% toodangust. Põhiline osa ekspordist läheb Moelt Kasahstani ja Aserbaid?aani.

Selle aasta kohta ütles Antropov, et mingeid negatiivseid üllatusi oodata ei ole ja ettevõte töötab praegu edukalt. Ainuke probleemne küsimus on Antropovi sõnul selles, et ei ole teada, kuidas kavatsetakse erastada 2/3 ettevõtte aktsiakapitalist. Kolmandiku aktsiakapitali omanikuks sai möödunud aasta mais OÜ Balti Põrand praeguse nimega OÜ Tulivesi.

Erastamisagentuuri peadirektor Väino Sarnet sõnas, et Moe piiritusetehase riigiaktsiate erastamiskava ei ole veel valitsuses arutatud, ehkki see sai valitsusse saadetud juba möödunud aastal.

«Me lootsime, et erastamine õnnestub juba enne aasta lõppu välja kuulutada,» sõnas Sarnet.

Teine Eesti piiritusetootja, Rakvere piiritusetehas müüdi möödunud aastal ETFC gruppi kuuluvale viinatootjale ASile Winum-E.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing