RTS 1996. aasta tasemetel

27. jaanuar 1998, 00:00

Riia börsil jätkasid aktsiahinnad langust sama sirgjooneliselt kui kogu möödunud nädala jooksul. Ehkki Unibanka hind hommikusel kauplemissessioonil santiimi võrra tõusis, toimus muutuvhindade kauplemise käigus taas korralik langus ja aktsia sulgus 2,88 santiimil. Unibanka oli tavapäraselt ka enim kaubeldud aktsia. Maaklerite hinnangul tingis hinnalanguse Tallinna börsi järsk hommikune kukkumine. Osade analüütikute hinnangul on aga mitmete juhtaktsiate hinnalanguse taga ka kohalike maaklerite endi spekulatsioonid. Olukorra paranemist pole rahvusvahelist olukorda arvestades lähemate kuude jooksul ette näha.

Leedu börsil langesid aktsiate hinnad samuti üle platsi ning nii Litin kui Litin-A kaotasid enam kui poolteist protsenti. Põhinimekirjas põrusid tugevalt mõlemad pangaaktsiad, ainukesena liikus vastu trendi Bir?ai. Ka A-nimekirjas langes enamik aktsiatest. Leedu börs teatas ka A-nimekirja täiendamisest 7 uue aktsiaga. Arvestades loidu turgu ja niigi minimaalset kauplemist väljaspoole põhinimekirja jäävate aktsiatega, olulist turusituatsiooni muutust see samm kaasa ei too.

Vene aktsiaturgudel toimus esmaspäeval taas ränk langus. Pealelõunaks oli RTS-indeks kaotanud juba ligi 10% reedesest sulgemistasemest, kuid õhtuks olukord veidi paranes ning hinnad stabiliseerusid. Maaklerite hinnangul peaks 1996. aasta lõpule vastav hinnatase meelitama investoreid juurde ning lähiajal on oodata taas tõusu.

Reedeõhtuse languse järel liikusid aktsiahinnad USA turgudel esmaspäeva ennelõunal üsna rahulikult. Kella 12ks oli Dow tugevnenud ca 10 punkti võrra. Turg sai taas vastuolulisi signaale -- ühelt poolt tugevnev Aasia ning juba novembri lõpu tasemetele tõusnud Nikkei indeks, teiselt poolt presidendi skandaalid, mis külvavad investoritesse paratamatult ebakindlust, ka siis, kui ei puuduta väärtpabereid otseselt.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing