Standard kahekordistas mullu kasumit
Börsile mineku plaani on ettevõte esialgu maha matnud

27. jaanuar 1998, 00:00

«Eeskätt oleme rõhku pannud efektiivsusele,» kommenteeris Standardi juhatuse esimees Enn Veskimägi tulemusi. Eelmise aasta jooksul lahkus ettevõttest sadakond töötajat, peale keskastme juhtide ka juhatuse liikmed Ronald Ilves ja Jüri Kaljuvee. Ilves ja Kaljuvee müüsid möödunud kevadel tagasi ka endale kuuluvad Standardi aktsiad.

Veskimägi sõnul on vaja tootmise efektiivsust veelgi suurendada. Euroopa Liidu mööblitööstustes on Veskimägi sõnul normiks, et ettevõtte aastakäibesse annab iga töötaja 60 000 Saksa marka (480 000 krooni -- ÄP). «Sinna üritame jõuda selle aasta lõpuks,» lausus Veskimägi.

Standardis on aasta alguse seisuga 400 töötajat. Sama arvu töötajatega peaks ettevõtte aastakäive liginema 200 miljonile kroonile. Standardi eelmise aasta käive oli 134,8 miljonit krooni.

Kuigi eelmise aasta kevadel otsustas Standardi nõukogu ettevõtte aktsiad börsile viia, pole see Veskimägi sõnul Tallinna väärtpaberibörsi üldise languse ja tööstusettevõtete aktsiatega vähese kauplemise tõttu kuigi tõenäoline.

Vaatame, mis börs tegema hakkab, pole välistatud, et me sel aastal börsile ei jõuagi, lausus Veskimägi. «Kõige tähtsam on esialgu ettevõtte jalad tugevalt alla saada,» tõdes ta.

Sel aastal plaanib Standard Veskimägi väitel senisest tõsisemalt tegelda välisturgudel, eeskätt Lätis ja Leedus, kus praegu kauplevad edasimüüjad. Vähemalt ühes hakkame ise müüma, sest teistmoodi kasumit ei tooda, ütles Veskimägi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing