Eesti eurodelegatsioon on valitud

28. jaanuar 1998, 00:00

Eile kinnitas valitsus 50liikmelise delegatsiooni, mis läheb märtsi lõpus algavatele läbirääkimistele ELiga.

Delegatsiooni juhi, välisminister Toomas H. Ilvese sõnutsi on Eesti delegatsioon suurem kui teistel läbirääkimistele pääsenud kandidaatriikidel. Meil on rohkem läbi rääkida, kuna me oleme vaene riik, selgitas Ilves.

Delegatsioon koosneb kahest osast: põhidelegatsioon ja ametkondade töögruppide juhid. 15 ministeeriumide esindajat vastutavad ministeeriumi valdkonda kuuluva läbirääkimispositsiooni eest.

Ilves selgitas, et delegatsioon pole mingi demokraatlik asutus, kus inimesed hääletavad omavahel. Näiteks põllumajandusministeeriumi inimesed räägivad Euroopa komisjoni vastavate ekspertidega -- nad ei konsulteeri sotsiaalministeeriumi inimestega, lausus Ilves.

Delegatsiooni põhigruppi kuuluvad välisminister Toomas H. Ilves, Alar Streimann välisministeeriumist, Allan Gromov keskkonnaministeeriumist, Ahti Kallikorm sotsiaalministeeriumist, Andres Kollist kodakondsus- ja migratsiooniametist, Tõnu Naestema teede- ja sideministeeriumist, Martin Põder rahandusministeeriumist, Priidu Pärna justiitsministeeriumist, Signe Ratso majandusministeeriumist, Peeter Sookruus kultuuriministeeriumist jt.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing