Martinson läheb BNSist Microlinki juhtima

29. jaanuar 1998, 00:00

Allan Martinson ütles, et tema sidemed BNSiga ei katke. «Ma jään edasi uudistetalituse omanikuks ja mind valitakse ilmselt pärast tegevjuhi kohalt lahkumist nõukogu esimeheks,» lausus ta.

ASi Microlink nõukogu esimees Rainer Nõlvak ütles, et Martinsoni ületulek tähistab ettevõtte struktuuri muutuse lõpuleviimist. Microlinki 9 tütarfirmat liidetakse ühe hõlma alla ja loodava valdusfirma juhatuse esimeheks saabki Allan Martinson. Nõlvak tunnistas, et pole välistatud ka muutused omanike ringis, mis lõplikult selgub aga samuti aprillis. Nõlvaku ütlusel keskendub ta ise rohkem konkreetsetele projektidele, millest hetkel on käsil Microlinki online-süsteemi ja Hansapanga arvutivõrgu ümberkorraldamine.

Aprillis saab valdusfirmaks muudetava ASi Microlink nõukogu esimeheks selle praegune juhatuse esimees Hanno Haamer, Nõlvak ise jääb edasi nõukogu liikmeks.

Microlinki aasta käibeks hindab Nõlvak 270--300 mln ja kasumiks 12 mln krooni.

1997. a lõpetas BNS oma enam kui 30 mln kroonise käibe juures 3 mln kroonise kasumiga. Riigieelarveline Eesti telegraafiagentuur ETA jäi mullu üle miljoni krooni suurusesse kahjumisse vähem kui 10 mln kroonise käibe juures. Peale selle vaevab ETAt 6mln maksuvõlg.

BNSi suuremad aktsionärid on USA kapitalil rajanev Dow Jones ning Rootsis ilmuv Äripäeva emaleht Dagens Industri, mõlemale kuulub 15% aktsiaid. Peale nende on aktsionäride hulgas 9 eraisikut, teiste seas BNSi asutajad Allan Martinson, Eesti Panga infoosakonna juhataja Andrus Kuusmann ja Moskvas Interfaxis töötav Georgi ?abad.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing