Läti piimatöötlejad said ELi ekspordiloa

03. veebruar 1998, 00:00

Kuus Läti piimatöötlemisettevõtet sai Euroopa Liidult (EL) loa vedada oma toodangut selle bloki siseturule.

Läti riikliku veterinaarameti ametnik Arnolds Zilvinskis ütles, et esialgu said loa oma toodangut ELi vedada Rigas Piena Kombinats, Rigas Piensaimnieks, Preilu Siers, Vidzemes Piens, VALRIT ja AGM Agro Eksports.

ELi ekspertide hinnangul vastab nende kombinaatide ja nende tarnijate toodang kvaliteedi, kontrollimehhanismi, turvastandardite ja muude normide osas ELi direktiividele.

Ekspordiloa saamine võimaldab Läti piimatootjatel laiendada turuosa, ütles Zilvinskis ja lisas, et tegemist on ka prestii?iküsimusega. Kvaliteedikontrolli võidakse peatselt hakata nõudma ka idaturul, mis on praegu Läti piimatootjatele oluline turg.

ELi inspektorid külastasid Läti piimatöötlemisettevõtteid ja farme möödunud aasta detsembris ning kuigi seal tuvastati mõned puudused, suuremaid etteheiteid inspektoritel Läti piimatootjatele ei olnud.

Eesti piimatoodete eksport ELi peatati 1. jaanuaril. Leedus pikendas EL 13 Leedu piimtöötleja ekspordiluba. Tegemist on senise loa ajutise pikendamisega, kuni valmib ülevaade Leedu piimatööstuse kohta. BNS

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing