3. veebruar 1998 kell 22:00

Kangsegisti säästab vett ja raha

Aegunud ja ebamugava kahe käepidemega kraansegisti asendamine mugava, veevoolu vähendava kangsegistiga hoiab kokku 30--40% vett ja raha ning säästab soojusenergiat. Du?ikomplekti ja köögisegistit välja vahetades tasub kaaluda, kas investeerida tulevikku ja osta kvaliteetne, aga poole kallim kangsegisti või jääda odavama kraansegisti juurde.

Kvaliteetsegistite veesäästutehnika võimaldab kasutada vooluhulka nii täis- kui säästuvõimsusega (60%), mis väldib automaatselt vee raiskamist. Kangsegistite keraamiline tihendus välistab tilkumise ja nad on reguleeritud nii, et vesi ei kõrvetaks. Veekulu väheneb kasutusmugavuse suurenemisega. Kraansegistid raiskavad tarbetult vett -- kui kangsegistiga tuleb du?ist 12 liitrit vett minutis, siis kraansegistist 18. Kahe käepidemega segisti puhul on vee temperatuuri ja hulga valimine aeglane ja tülikas.

Tabel näitab, et kangsegistite kasutamine majapidamises säästab viie aastaga rohkem kui kahe ja poole aasta sooja ja külma vee. ÄP

Hetkel kuum