3. veebruar 1998 kell 22:00

Tartu Kaubamaja juht müüs oma aktsiad

«Müüsin aktsiad selleks, et investeerida saadud raha kontserni börsil noteeritavatesse aktsiatesse, mille hind on praegu põhjendamatult madal,» põhjendas Kallas Tallinna Kaubamaja aktsiate valimist senise investeeringu asemel.

Aktsiate müügitehingu hinda ei soostunud kumbki pool avaldama. Kallas kinnitas, et ta jätkab Tartu Kaubamaja tegevjuhina ja ei otsi endale aktsiate müümise järel uut töökohta.

Tallinna Kaubamaja finantsdirektor Urmo Vallner ütles BNSile, et kontsernil on huvi omandada ka ülejäänud 31% Tartu Kaubamaja aktsiatest. Praegu kuulub Tartu tarbijate kooperatiivile 26 protsenti Tartu Kaubamaja aktsiatest ja kahele eraisikule kokku viis protsenti.

AS Tallinna Kaubamaja ostis 57 protsenti ASi Tartu Kaubamaja aktsiatest aasta tagasi 6,5 miljoni krooni eest. Detsembris loodi Tallinna ja Tartu kaubamaju ning Selveri toidukaupluste ketti ühendav kontsern Kaubamaja.

Eelmisel aastal oli Tartu Kaubamaja käive 141 miljonit ja kasum 5 miljonit krooni. Võrreldes 1996. aastaga kasvas käive 10 miljonit ja kasum 3,6 miljonit krooni.

Hetkel kuum