Monopolismi vaim sideturul kestab edasi

05. veebruar 1998, 00:00

Mobiiltelefonide odavnemine ja aastavahetuse eelsed võrguoperaatorite reklaamikampaaniad on jätnud varju muu sideturul toimuva.

Nädalapäevad tagasi sõlmisid AS Eesti Telefon (ET) ja Rootsi kontsern Ericsson 300 miljoni krooni suuruse raadiosideseadmete tarnelepingu. Eesti Telefoni ajaloo suurim leping võimaldab kolme aastaga rahuldada maainimeste telefonivajadused. Seega astub ET vastu kontsessiooni lepingu lõppemisele, üritades kindlustada oma monopolset seisu sideturul. Sellele viitab ka ET investeeringute mahu kasv.

27. jaanuaril lõppes pakkumuste esitamine Eesti Kaugotsingu (EKO) erastamiseks. Ainsana esitas pakkumuse USA kontsern MetroMedia International Telecommunications, kes on EKO konkurendi Baltcomi peamine omanik. Tõenäoliselt EKO tegevus lõpetatakse ja senised kliendid liidetakse Baltcomiga. Nii saame uue monopolisti Eesti sideturul.

EKO erastamisest on huvitatud ka Rootsi Telia, kes ilmselt üritab laiendada oma haaret Eesti sideturul.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing