5. veebruar 1998 kell 22:00

1.--6. veebruar 1993

Reformiminister Liia Hänni peab omandireformi suundadest (maareform, põllumajandusreform, korterite ja tööstuse erastamine) kõige keerulisemaks tööstuse erastamist. Hänni sõnul on väga oluline erastamisväärtpaberite kasutuselevõtt. Ta ei eita, et nende abil toimub peaaegu sunniviisiline omanikustamine. «Meie eesmärk ongi see, et Eesti ühiskonnas oleks omanike kiht laiem,» lausus ta.

Esmaspäeval tegi esimese regulaarreisi Stockholmist Tallinna Eesti suurim reisilaev Estonia. Laeva täpset ostusummat omanikud ei avalikusta. Eesti Merelaevanduse peadirektor Toivo Ninnas kinnitas, et see jääb 320 miljoni Rootsi krooni (560 miljonit Eesti krooni) piiresse. Ostutehing finantseeriti Euroopa rekonstruktsiooni- ja arengupangalt saadud laenuga.

President Lennart Meri kirjutas reedel alla otsusele, millega Toomas Sildmäe määratakse majandusministriks. Majandusministri ametist lahkuva Ain Saarmanni sõnul pole Toomas Sildmäe küll tööstuse juhtimisega kokku puutunud, kuid peaks võimeka juhina hakkama saama.

Tallinna rahvusvahelise väärtpaberite börsi juhatuse esimees Rein Usin ütles, et Eesti väärtpaberiturg käivitub pärast kolmandiku riigivara erastamist. Kolmandik riigivarast on umbes 20 miljardit krooni. Reformiminister Liia Hänni sõnul kavatsetakse rahvakapitali oblikatsioonide kaudu Eesti rahvale jagada 30 miljardi krooni eest riigi vara. Hänni hinnangul võtab erastamise käivitamine aega pool aastat.

Hetkel kuum