5. veebruar 1998 kell 22:00

Läti toidukontsern Leedu turule

Läti toiduainetekontsern Ave Lat Grupa kaalub leiva- ja kondiitritoodete valmistamise alustamist Leedus, Eesti turgu esialgu sihikule võetud ei ole.

Eesti toiduainetegrupp EFTC ei ole Ave Lati jaoks praegu ei konkurent ega partner, kuid tulevikus võib olukord muutuda, ütles firma peadirektor Eriks Masteiko. «Balti pangad liituvad ning tulevikus ei ole võimatu ka suurte Balti tootmisettevõtete loomine,» ütles ta.

Masteiko usub, et leiva- ja kondiitritoodete valmistamine Leedus on väga tulus, sest Leedu kõrval asub suur Valgevene turg. Kaalutakse ka tegevuse laiendamist Leedu teenustesektoris, spetsialiseerudes näiteks külmhoonete ehitusele.

Samas märkis Masteiko, et Leedu maiustusteturul ei ole enam ruumi, sest Kraft Jacobs on sealsel turul väga aktiivne.

Kontserni osalise või täieliku kontrolli all on munatootja Balticovo, kalakonservitootjad Salacgriva 95 ja Kaija, leivatootja Hanzas Maiznica, kommivabrik Laima, veinitootja Rigas Vini ja piimakombinaat Rigas Piena Kombinats. BNS

Hetkel kuum