Vene turg annab lootust

09. veebruar 1998, 00:00

Läti aktsiate hinnad langesid reedel napilt, ka käive alanes taas, kuid Unibanka jätkas siiski tõusu. Ka Londonis on aktsia hind viimastel päevadel tõusnud. Maaklerite väitel on panga sellenädalase menu taga vaid üks-kaks suuremat ostjat ning seega pole uuelt nädalalt sarnast menu oodata. Vähetõenäoline on ka 12. veebruarist börsil noteeritava Rezekne piimakombinaadi elustav mõju, sest firma aktsiad on koondunud väheste aktsionäride kätte ning jäävad seetõttu ilmselt vähelikviidseks.

Vilniuse börs jätkas reedel kindla suunata. Nädala jooksul langenud Hermis liikus 11 liti võrra üles, kuna Vilniuse Pank pööras alla. Põhinimekirja Litin-indeks tõusis 8,35 punkti 811,42ni. A-nimekirjas ei toimunud mingeid olulisi sündmusi ning indekski jätkas kogu nädala kestnud vaikset langust.

Vene aktsiate hinnad kõikusid päeva jooksul üsna märgatavalt, kuid sulgusid siiski ligi 2% kõrgemal. RTS murdis taas ka 300 punkti piiri. Seekord võib tõus olla püsivam, kuna kauplemissüsteemi käive tõusis nädala lõpul juba arvestatavatele tasemetele, mis näitab investorite huvi suurenemist. Mitmed maaklerid tunnistasid, et nädala jooksul on turule hakanud naasma ka välisinvestorid ning see langeb kokku sarnaste signaalidega teistelt arenevatelt turgudelt. Seega on võimalik, et uus nädal toob Venemaalt paremaid uudiseid.

USA aktsiad näitasid neljapäeval kerget langust, kuid maaklerid leidsid, et viimaste tõusude järel on pigem üllatav, et langus oli sedavõrd väike. Wall Street on omaks võtnud Greenspani vaate, et firmade tulud satuvad sel aastal löögi alla, kuid Aasia kriisi mõju ei hinnata väga tugevaks. Samuti loodetakse seda leevendavat pingeid tööturul.

Reedel liikusid aktsiad hommikupoolel taas tugevalt üles, ehkki teade Qualcommi nõrkadest kasumitest ning sündmuste areng Lähis-Idas tekitas investorites ärevust.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing